Ισραηλινή επίθεση με έναν νεκρό Παλαιστίνιο

15:28 30/4/2013 - Πηγή: TNSite
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σήμερα το πρωί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επιδρομή διευκρινίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι ο στόχος ήταν «ένας τρομοκράτης του παγκόσμιου τζιχάντ», μέλος του σαλαφιστικού κινήματος, που είχε εμπλακεί,

σύμφωνα με τον στρατό, στη ρίψη δύο ρουκετών στις 17 Απριλίου από το αιγυπτιακό Σινά εναντίον της ισραηλινής πόλης Εϊλάτ, μια επίθεση που δεν είχε προκαλέσει θύματα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το θύμα της επιδρομής ανήκε σε ριζοσπαστική σαλαφιστική οργάνωση και ονομαζόταν Χαϊθάμ αλ-Μάσχαλ. Επέβαινε σε μοτοσικλέτα κοντά σε στρατόπεδο της ένοπλης οργάνωσης της Χαμάς τη στιγμή της επιδρομής.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέλαβε την ευθύνη της επιχείρησης. «Σήμερα πλήξαμε έναν από αυτούς που είχαν εμπλακεί στις ρίψεις εναντίον της πόλης Εϊλάτ. Είχα πει ότι δεν θα αφήναμε να περάσει έτσι αυτό το επεισόδιο. Δεν δεχόμαστε τον κατά περιόδους καταιγισμό πυρών από τη Λωρίδα της Γάζας ή το Σινά», προειδοποίησε.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα