Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στο Κόσοβο

14:01 14/10/2013 - Πηγή: TNSite
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο παράθυρο ισόγειου διαμερίσματος, που ανήκε σε σέρβο υπάλληλο της υπηρεσίας εσόδων, ο οποίος την ώρα της έκρηξης ήταν μαζί με τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές

σε διπλανό ξενοδοχείο, καταστράφηκε σταθμευμένο όχημα και αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της πόλης.

Στην περιοχή έσπευσαν μέλη της αστυνομίας του Κοσόβου, αστυνομικοί της αποστολής της ΕΕ στο Κόσοβο (Eulex) και στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) και διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Την επίθεση καταδίκασε οξύτατα η διευθύντρια του Γραφείου Διοίκησης της κυβέρνησης του Κοσόβου στη Μιτρόβιτσα, Αντριάνα Χότζιτς τονίζοντας ότι τέτοια επεισόδια στρέφονται κατά της ειρήνης και της σταθερότητας όλων των πολιτών.

«Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η αστυνομία του Κοσόβου και η Eulex πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια επεισόδια στο μέλλον. Πρέπει να αναλάβουμε προληπτική δράση για να διασφαλίσουμε τις ζωές και την περιουσία των πολιτών της Μιτρόβιτσα» υπογράμμισε η κ. Χότζιτς, η οποία είναι υποψήφια δήμαρχος της πόλης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα