Ηράκλειο: Να προχωρήσει η ενοποίηση της Κνωσού

05:50 15/5/2013 - Πηγή: TNSite
Για καθυστέρηση του σχεδιασμού ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, κάνει λόγο ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, σε επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της εταιρείας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων, Ντόρα Γαλάνη. Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελο Λιβιεράτο, στη γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και στον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Κώστα Σερράο.

Ο κ. Κουράκης αναφέρεται στην καθυστέρηση που παρουσιάζονται στις διαδικασίες που έπρεπε να έχουν γίνει για τη χρηματοδότηση

του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών και σημειώνει: «Επισημαίνουμε ότι τόσο ο Δήμος όσο και η τοπική κοινωνία, στο σύνολό της, θεωρούμε την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της ευρύτερης περιοχής του Ανακτόρου της Κνωσού, όπως και την ενοποίηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Χώρου με τους όμορους, Βίλα Αριάδνη, Καραβάν Σεράι, Βασιλική Έπαυλη, Ναός Διονύσου, Κατοικία Αρχιερέα και Τάφος Ιερό, υψίστης σημασίας, και ως εκ τούτου Είναι προφανές ότι είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε βοήθεια ή συνεργασία».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου τονίζει ότι η σημερινή εικόνα του αρχαιολογικού χώρου, «δεν είναι αντάξια της διεθνούς ακτινοβολίας του, ενώ η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής θα αποτελέσει πρόκριμα για την δημιουργία του φακέλου για την ένταξη της Κνωσού στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ».

Keywords
Τυχαία Θέματα