Ρέθυμνο: Ζήτησε ένταση των προσπαθειών για το ΕΣΠΑ

05:35 15/5/2013 - Πηγή: TNSite
Την ένταση των προσπαθειών όλων των φορέων του νησιού για να τρέξουν τα έργα και να υλοποιηθεί το ΕΣΠΑ, ζήτησε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας σε εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στο Ρέθυμνο.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι δε χρειάζεται εφησυχασμός και ολιγωρία, «μπορούμε-είπε- να έχουμε και άλλους πόρους αρκεί να υπάρξουν απορροφήσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη των δήμων να τρέξουν όλα τα έργα».

Το πρόγραμμα της Κρήτης,

όπως ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, «είναι πολύ καλό και μπορεί να γίνει καλύτερο και να φέρουμε και νέους πόρους». Παράλληλα επισήμανε ότι στόχος είναι η Περιφέρεια Κρήτης να είναι η πρώτη που θα υποβάλλει αίτηση την νέα προγραμματική περίοδο, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, της ανάπτυξης και δεν θα είναι για το θεαθήναι.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι δε θα δεχθεί από κανένα την δικαιολογία ότι δεν ξέρω ή δεν άκουσα για την νέα προγραμματική περίοδο.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης, Μαρία Κασσωτάκη, παρουσίασε την πορεία του ΕΣΠΑ στο Ρέθυμνο αλλά και γενικότερα στο νησί, ενώ αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου που δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και της τοπικής ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα