«Η Σερβία ανήκει στην Ε.Ε. αλλά θα πρέπει να γίνουν αλλαγές»

14:01 12/12/2013 - Πηγή: TNSite
Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Σερβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους όπως εκτιμά ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Έρχαρντ Μπούσεκ.

Η Σερβία ανήκει στην Ε.Ε., δήλωσε ο κ. Μπούσεκ, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «μόνο οι συνομιλίες δεν είναι το παν και δεν αρκούν».

«Η κυβέρνηση, το κοινοβούλιο και η κοινωνία θα πρέπει να εφαρμόσουν έναν αριθμό αλλαγών, όχι μόνο προκειμένου να προετοιμαστούν για την Ε.Ε., αλλά και με στόχο τη μελλοντική ανάπτυξη» πρόσθεσε.

«Βλέπω ότι η Σερβία είχε εξαιρετική συνεισφορά στη Στρατηγική

του Δούναβη» ανέφερε ακόμη ο κ. Μπούσεκ, σύμβουλος του επιτρόπου περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν σε ό,τι αφορά τη Στρατηγική του Δούναβη.

Τονίζοντας πως σέβεται απολύτως όλα όσα έχει κάνει, μέχρι στιγμής, η παρούσα σερβική κυβέρνηση, εκτίμησε πως «σύντομα θα διεξαχθούν νέες εκλογές». Εξέφρασε δε, την ελπίδα πως οι εκλογές «θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής σταθερότητας».

Κατά τον Αυστριακό πρώην καγκελάριο, υπάρχει ευρύ πεδίο περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Αυστρίας και της Σερβίας, ιδιαίτερα στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού και των υποδομών.

«Θα πρέπει να εξεταστεί, επίσης, η περιφερειακή ανάπτυξη. Η Βοϊβοντίνα είναι πιο ανεπτυγμένη, αλλά υπάρχουν και περιοχές με μεγαλύτερη ανάγκη για επενδύσεις» συμπλήρωσε ο κ. Μπούσεκ.

«Η ιδέα να φεύγουν οι Σέρβοι πολίτες από τη χώρα δεν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της Σερβίας και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα μείνουν στη χώρα καθώς και ότι μπορούν να μείνουν εκεί» κατέληξε.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα