«Η Ελλάδα κάνει κατάχρηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης»

16:56 24/4/2013 - Πηγή: TNSite
Για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ και τη στάση της Ελλάδος απέναντι στο πρόβλημα της ονομασίας, μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ποπόκσι, χαρακτηρίζοντας ως «παρεμποδιστική» της θέση της Αθήνας.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, ο Ποπόκσι υπενθυμίζει ότι το βέτο που άσκησε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 κρίθηκε παράνομο και μεταφέρει την εντύπωσή του ότι για την Αθήνα

η καλύτερη λύση είναι η σημερινή κατάσταση.

Ερωτώμενος για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας απαντά ως εξής: «Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι αυτά τα προβλήματα δεν είναι προς το συμφέρον μας. Η Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους και επενδυτές, η χώρα μας υποφέρει όπως κι αυτή. Σε ό,τι αφορά την πολιτική προοπτική, η Αθήνα μπορεί τώρα όσο ποτέ άλλοτε καλύτερα να μπλοκάρει την ένταξή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γιατί; Διότι η Ευρώπη ασχολείται με την κρίση χρέους και τη σωτηρία της ευρωζώνης. Η Ελλάδα κάνει κατάχρηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

«Την επικαλείται συνεχώς για να μας ασκήσει πίεση. Οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ένταξή μας είναι προς το συμφέρον τους, αλλά υπάρχουν ελάχιστοι τρόποι αντίδρασης απέναντι σε ένα κράτος-μέλος που κρατά πεισματική στάση», σημειώνει ο Νικολά Ποπόκσι στην αυστριακή εφημερίδα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα