Κόντρα Τσίπρα - Παππά για την «φιλοναζιστική» Χρυσή Αυγή



Τα άδεια έδρανα των ακροδεξιών βουλευτών στη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν μπήκαν στην αίθουσα ο Χρ.Παππάς επιτέθηκε στον «προαλειφόμενο πρωθυπουργό» για όσα είπε...

Ο κ.Τσίπρας κατά την δική του τοποθέτηση και αφού ζήτησε να συσταθεί διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, προσέθεσε ότι ζητάει επίσης «την εξαίρεση του
φιλοναζιστικού κόμματος της Βουλής που σήμερα απουσιάζει -και είναι μεγάλη ντροπή για την χώρα που βρίσκονται εδώ μέσα υπερασπιστές των ναζί. Αυτοί που μέχρι πρότινος μας έλεγαν ότι είναι τα παιδιά των ηττημένων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα αλλάξανε τροπάρι και μας λένε ότι είναι τα παιδιά των νικητών του Εμφυλίου. Ολα τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής οφείλουν να έχουν θέση σε αυτή την διακομματική επιτροπή».
Εκείνη την ώρα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ωστόσο αργότερα εισήλθε μία ομάδα για να παρακολουθήσει την αντίστοιχη τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρ.Παππά.
Αυτός ξεκίνησε την ομιλία του επιτιθέμενος στον κ.Τσίπρα για όσα είπε σχετικά με την Χρυσή Αυγή. «Κύριε πρόεδρε, δεν θα αναλώσω το χρόνο μου αναφερόμενος στις ύβρεις του κ.Τσίπρα. Εχει καταστεί γνωστός πλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την κατάργηση και την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου πέρασε με μία «κομανέντσειο» πολιτική κυβίστηση στην αναστολή του Μνημονίου. ... Λίγη σεμνότητα προαλειφόμενε κ.πρωθυπουργέ», είπε ο κ.Παππάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα