«Η αξιολόγηση δεν είναι τιμωρία αλλά μέσο για να βελτιωθεί ο υπάλληλος»

17:37 22/1/2014 - Πηγή: TNSite
Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τόνισε σήμερα σχετικά με το νέο συγκριτικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου και θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή πως:

«Η αξιολόγηση δεν είναι τιμωρία, αλλά μέσο για να βελτιωθεί ο υπάλληλος. Για το 15% των υπαλλήλων που θα τοποθετηθούν στην κατώτατη βαθμίδα, δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, απόλυση ή διαθεσιμότητα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε: «Προκρίναμε ένα σύστημα αξιολόγησης με σκοπό να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε υπάλληλο να βελτιώσει τη θέση του. Στο πλαίσιο αυτό, και για να μειωθεί η ανασφάλεια των δημοσίων υπαλλήλων, δόθηκε το μικρότερο ποσοστό στην κατώτερη βαθμίδα αξιολόγησης, εκεί όπου χρειάζονται στήριξη. Αυτό είναι πολιτική απόφαση».

Επίσης, δήλωσε «απόλυτα πεπεισμένη ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων κάνουν καλά τη δουλειά τους, αρκεί να τους αξιοποιήσουμε σωστά και να διασφαλίσουμε ότι, πέρα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, θα υπάρχει μία, αξιοκρατικά επιλεγμένη, διοικητική ιεραρχία που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια του κράτους».

Τέλος, σχετικά με το θέμα των «επίορκων» η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ουδέποτε έδωσε στη δημοσιότητα νούμερα και αριθμούς, παρά μόνο για υπαλλήλους, οι οποίοι λόγω πλαστών πιστοποιητικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων, τέθηκαν σε αργία».

«Όλες οι διαδικασίες πειθαρχικών ελέγχων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως κυνήγι μαγισσών» κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα