Γ. Στουρνάρας: Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο

10:45 25/10/2013 - Πηγή: TNSite

Tην στιγμή που τα στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται αρνητικά στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι χρειάζοντι νέα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παραμβαίνει και λέει "Δεν μπορούμε να λέμε όχι σε κανένα μέτρο".

Μιλώντας

στα Νέα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ στηρίζω, έως το όχι κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση». Συγκεκριμένα ο κ.Στουρνάρας προσπαθεί να αποκαταστήσει την ισορροπία τονίζοντας τις διαφορές ανάμεσα στα μέτρα γενικώς και σαν οριζόντια μέτρα. «Εμείς δεχόμαστε ότι χρειαζόμαστε 500 εκ. ευρώ έναντι 2,5 δισ. ευρώ που ζητά η Τρόικα. Αυτά τα 500 εκ. θα πρέπει από κάπου να προέλθουν και αφού το κενό οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν. Δεν μπορούμε να λέμε κανέναν μέτρο».
Και προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών «με το κανένα μέτρο κινδυνεύει να γκρεμιστεί, σταματώντας πρώτα κάθε συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα