Φωτογραφική Ανασκόπηση 2013: Όταν η φύση θύμωσε... πολύ...

12:50 21/12/2013 - Πηγή: TNSite

Η μητέρα φύση εν δράση... ή μάλλον εν οργή.

Το 2013 θεωρείται από τις πιο άγριες του τελευταίου αιώνα όσον αφορά στα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πολλές περιοχές του πλανήτη. Ακραίες θερμοκρασίες, φωτιές, παγετώνες, τυφώνες έπληξαν πολλές περιοχές του πλανήτη.

Μια φωτογραφική ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει.

Σικάγο, ΗΠΑ. Φορτηγά καλυμμένα από πάγο όταν το αρκτικό κύμα έπληξε τις μεσοδυτικές και βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

τον περασμένο Ιανουάριο.

Η χιονοθύελλα Νέμο κάλυψε με χιόνια που έφταναν και το ένα μέτρο πολλές περιοχές μεταξύ των οποίων και η Βοστώνη. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. (Δείτε ακόμη: Πώς αντέδρασαν τα ζώα στη χιονοθύελλα Νέμο)

Το τοξικό νέφος έπνιξε το Πεκίνο και άλλες περιοχές των ΗΠΑ και όχι μόνον μια φορά. Τα επίπεδα των σωματιδίων στον αέρα ξεπέρασαν το ασφαλές όριο κατά 40 (!) φορές.

Η φετινή άνοιξη ήταν πολύ βροχερή για την κεντρική Ευρώπη. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε Γερμανία, Ουγγαρία και Τσεχία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από τη Σαξονία.

Τον Ιούνιο, οι μουσώνες ξεκίνησαν νωρίς στην Ινδία και ο Γάγγης υπερχείλισε με αποτέλεσμα περισσότεροι από 100 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο. Στην Κοιλάδα του Θανάτου, στο Λας Βέγκας, καταγράφηκε και η υψηλότερη θερμοκρασία για φέτος στον πλανήτη.

Τον Οκτώβριο, πρωτοφανούς μεγέθους τυφώνας απείλησε το Τόκιο. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο όρος Sinabung στη Σουμάτρα η γη βρυχήθηκε και έβγαλε το θυμό της λάβας στην επιφάνεια. Το ηφαίστειο είχε να εκραγεί τουλάχιστον 3 χρόνια.

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά, λιγότερο από ένα μήνα πριν, η τρομερή Αίτνα ξύπνησε και πάλι. Το ηφαίστειο έχει εκραγεί μέχρι στιγμής φέτος 16 φορές.

Ο πλέον δολοφονικός τυφώνας της χρονιάς, ο Χαϊγιάν. Περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός. Ο καθαρισμός συντριμμιών δεν έχει τελειώσει και τα συνεργεία ανασύρουν συνεχώς πτώματα.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα