Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Φαϊλίν στην Ινδία

06:57 13/10/2013 - Πηγή: TNSite
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό τυφώνα Φαϊλίν, που έπληξε σήμερα την ανατολική Ινδία. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πεσμένα δέντρα και μία ηλικιωμένη εγκλωβίστηκε κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της, όπως ανέφεραν οι Times of India στον ιστότοπό τους.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Γκαντζάμ του κρατιδίου Ορίσα, όταν καταπλακώθηκαν από δέντρα τα οποία είχαν ξεριζωθεί από τους ισχυρούς ανέμους που προηγήθηκαν της άφιξης

του Φαϊλίν.

Άλλοι δύο είχαν την ίδια τύχη στην επαρχία Τζαγκατσινγκπούρ του ίδιου κρατιδίου, ενώ μία ογδοντάχρονη έχασε τη ζωή της όταν κατέρρευσε το σπίτι της.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν επίσημα τους θανάτους αυτούς, ενώ αξιωματούχος έκανε λόγο για έξι νεκρούς, στα κρατίδια Ορίσα και Άντρα Πραντές, στις περιοχές που απειλούνται κυρίως από τον κυκλώνα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταφερθούν σε καταφύγια ενώ όπως εκτιμούν οι αρμόδιες αρχές, στο «δρόμο» του τυφώνα βρίσκονται 12 εκατομμύρια άνθρωποι!

Ο Φαϊλίν, σημειώνει το Reuters, θεωρείται ο ισχυρότερος τυφώνας που πλήττει την Ινδία μετά την τραγωδία με 10.000 νεκρούς λόγω τυφώνα πριν από 14 χρόνια, στην ίδια περιοχή.

Οι υπηρεσίες αρωγής εκφράζουν την ελπίδα η καλύτερη προετοιμασία και οι έγκαιρες προειδοποιήσεις να αποτρέψουν παρόμοιες καταστάσεις και να μην επιτρέψουν μεγάλο αριθμό απωλειών

Ο κυκλώνας συνοδεύεται από ανέμους που η ταχύτητά τους μπορεί να φθάσει έως και τα 240 χλμ. την ώρα και μπορεί να αποδειχθούν οι ισχυρότεροι που πλήττουν την περιοχή αυτή της Ινδίας εδώ και 14 χρόνια, με μία άνοδο της στάθμης του νερού στα τρία μέτρα που απειλεί να πλημμυρίσει τις παραλιακές ζώνες.

Ορισμένοι μετεωρολόγοι τον συγκρίνουν, σε μέγεθος και ένταση, με τον τυφώνα Κατρίνα που έπληξε τη Νέα Ορλεάνη το 2005, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.800 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε το βίντεο

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα