Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στους Αμπελόκηπους

21:10 25/9/2013 - Πηγή: TNSite

Οι διαδηλωτές θέλουν να φθάσουν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων - Κλειστοί πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 20:00 κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη συμβολή των οδών Φειδιππίδου και Μεσογείων, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

που συμμετέχουν στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί μέχρι και αυτή την ώρα κυκλοφοριακό κομφούζιο και κλειστές παραμένουν οι οδοί Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, η Σταδίου από την Αιόλου και η κάθοδος της Μεσογείων από την Κατεχάκη, ενώ κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Κατεχάκη.

Οι διαδηλωτές προσπαθούν να προσεγγίσουν τα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος και για αυτό το λόγο η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να ωθήσει όλους τους συγκεντρωμένους προς τη Βασ. Σοφίας.

Έπειτα από τα επεισόδια πολλοί πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30, απομακρύνθηκαν, ωστόσο, η συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ήταν μαζική υπολογίζεται στα 10.000 άτομα.

Αλλά και στην πλατεία Συντάγματος, από όπου ξεκίνησε η μεγάλη πορεία, παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα πάνω από 1.000 άτομα.

«Ποτέ ξανά φασισμός», «Ο Παύλος ζει, διαλύστε τους ναζί», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στο συλλαλητήριο.



Εκτός από τη λεωφ. Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκη, κλειστή είναι επίσης η οδός Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η λεωφ. Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας, ενώ με εντολή της Αστυνομίας έχουν κλείσει από το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Κατεχάκη.

«Ποτέ ξανά φασισμός», «Ο Παύλος ζει, διαλύστε τους ναζί», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται στο συλλαλητήριο, ενώ και στην πλατεία Συντάγματος, από όπου ξεκίνησε η μεγάλη πορεία, παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα πάνω από 1.000 άτομα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε σε 15 προληπτικές προσαγωγές.



Keywords
Τυχαία Θέματα