Εννέα στρατιώτες νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου στη Δαμασκό

05:54 30/8/2013 - Πηγή: TNSite
Στους εννέα ανέρχονται οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Δαμασκού και στις σφοδρές συγκρούσεις που ακολούθησαν, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, που βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη Συρία, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα οδόφραγμα του στρατού στην πόλη Νάμπακ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, πάνω στο δρόμο που συνδέει τη Χομς με τη Δαμασκό.

Αμέσως μετά την έκρηξη,

και ενώ ο στρατός βομβάρδιζε συνοικίες της Νάμπακ, ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών.

Στη βόρεια επαρχία του Ιντλίμπ τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι γυναίκες και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν η συριακή αεροπορία βομβάρδισε δύο φορές την πόλη Αρίχα, οι κάτοικοι της οποίας άρχισαν να την εγκαταλείπουν. Μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης επιχειρήσεις στη Χομς, την Ντεράα και τη Λαττάκεια.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη ο στρατός βομβάρδισε την περιφέρεια της πόλης Άντρα και τη ζώνη του Μακάσερ ελ Άχτζαρ, στη Ραχίμπα, καθώς και τομείς της ανατολικής Γούτα. Το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι αναφέρθηκαν μάχες στο Μπέιτ Σάχεμ, στο δρόμο για το αεροδρόμιο της Δαμασκού και στη Μουανταμίγια, στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Στη Ράκα, στα βόρεια, τρεις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν το πρωί όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο. Τα ξημερώματα είχε σημειωθεί μια παρόμοια επίθεση, χωρίς θύματα, κοντά στο κτίριο που στέγαζε την Υπηρεσία Ασφαλείας του καθεστώτος και σήμερα έχει καταληφθεί από τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, οργάνωσης που φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα