Ενδιαφέρον της Βοσνίας για τον αγωγό TAP

03:57 25/4/2013 - Πηγή: TNSite
Την πολιτική σημασία της συμφωνίας Βελιγραδίου-Πρίστινας για το μέλλον της περιοχής, υπογράμμισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος υποδεχόμενος τον Βόσνιο ομόλογό του Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια. Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, η οποία έχει μια πολύ καλή βάση 20 ετών, σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και, κυρίως, η ενέργεια.

«Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη ενδιαφέρεται να είναι μέρος της οικονομικής συνεργασίας της ευρύτερης περιοχής και ασφαλώς

θα έχουμε αμοιβαίο ενδιαφέρον για τον αγωγό ΤΑΡ, για τις εξελίξεις του οποίου μόλις με ενημέρωσε ο κ. Αβραμόπουλος» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μετά τη συνάντηση.

Επί του θέματος, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών (ενόψει και της επίσκεψής του την ερχόμενη εβδομάδα στο Μπακού) παρατήρησε πως «διευρύνεται ο κύκλος των ενδιαφερομένων χωρών», εξέφρασε την ευχή και την επιθυμία «καλωσορίσματος» της Βοσνίας στην ομάδα των άμεσα εμπλεκόμενων χωρών και υπογράμμισε την αξία του προγράμματος για την ευρύτερη γειτονιά μας.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε τη συνδρομή της χώρας μας στην ταχύτερη προσέγγιση της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στην Ε.Ε., καθώς και την ελληνική υποστήριξη στην πορεία της προς το ΝΑΤΟ.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών υπέγραψαν εξ άλλου ένα Μνημόνιο ελληνικής παροχής τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκά θέματα, ενώ το θέμα της διμερούς συνεργασίας εξετάσθηκε το πρωί και στη συνάντηση που είχε ο κ. Λαγκουμτζίγια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας καλωσορίζοντας τον Βόσνιο υπουργό παρατήρησε ότι «η διμερής συνεργασία είναι καλή και μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη», ενώ ο κ. Λαγκουμτζίγια ευχαρίστησε τον έλληνα Πρόεδρο για την υποστήριξη που παρέχει η χώρα μας στη Βοσνία σε πολιτικό, οικονομικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα