Εκτακτη σύσκεψη στην Αθήνα για τη Συρία

12:36 30/8/2013 - Πηγή: TNSite
Έκτακτη σύσκεψη συγκαλείται σήμερα στο υπουργείο Άμυνας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξετασθούν και σενάρια αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών. Αποφασισμένη για δράση η Ουάσιγκτον, παρά το «όχι» του βρετανικού κοινοβουλίου σε επέμβαση στην Συρία.

Την ετοιμότητα της Αθήνας να εκπληρώσει τις συμμαχικές υποχρεώσεις της, δηλαδή να παράσχει διευκολύνσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε περίπτωση διεθνούς στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία,

διεμήνυσαν χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, σήμερα συγκαλείται στο υπουργείο Αμυνας έκτακτη σύσκεψη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξετασθούν και σενάρια αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών. Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν και συζήτησαν τις εξελίξεις με επίκεντρο την κρίση στη Συρία, τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς και τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών, ενώ ενημέρωσαν και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, αν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας συμφωνούν στο γενικό πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφεται διαφορετική προσέγγιση ως προς τις διπλωματικές κινήσεις στις οποίες θα μπορούσε να προβεί η Αθήνα, με τον κ. Αβραμόπουλο να εμφανίζεται υπέρμαχος μιας περισσότερο ισχυρής παρέμβασης, με συγκεκριμένες διπλωματικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποτρέψουν πολεμική επιχείρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα