Το facebook θέλει Μέρκελ, το twitter Στάινμπρουκ

Το facebook έχει κατακτήσει η Άνγκελα Μέρκελ λίγες ημέρες πριν την κάλπη, αφού η προσωπική της ιστοσελίδα έχει «πλημμυρίσει» από θαυμαστές της.

Πάνω από 335.000 Γερμανοί χρήστες δηλώνουν πως θα ψηφίσουν «δαγκωτό» Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου την ώρα που ο σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός

της, Πέερ Στάινμπρουκ, τρώει διαδικτυακά τη… σκόνη της: μόλις 26.000 χρήστες εκφράζουν την υποστήριξή τους στον αντίπαλο της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας.

Μπορεί στο Facebook η frau Μέρκελ να διαπρέπει, όμως στο Twitter ο Πέερ Στάινμπρουκ παίρνει το… αίμα του πίσω. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Bild”, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία έχει ισχυρή παρουσία στο δημοφιλές μέσο σε αντίθεση με την κυρία Μέρκελ.

Εκτός από τo Facebook, με το μέρος της gερμανίδας καγκελαρίου είναι και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες. Για τους Ελεύθερους Δημοκράτες, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ξεπερνούν το εκλογικό όριο του 5% μπαίνοντας στη Βουλή (FDP). Ετσι, η Μέρκελ μπορεί να ελπίζει στην ανανέωση της κιτρινόμαυρης συνεργασίας με το κόμμα του Φίλιπ Ρέσλερ που είναι και ο ιδανικός της σύμμαχος. Ωστόσο, τα δύο κόμματα προηγούνται οριακά μιας κοκκινοπράσινης συνεργασίας μεταξύ SPD, Πρασίνων και του Κόμματος της Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα