Έφυγε από τη ζωή ο «φυγάς» της «μεγάλης ληστείας του τραίνου»

11:09 18/12/2013 - Πηγή: TNSite
Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ronnie Biggs, ένας από τους πιο διάσημους εγκληματίες της Βρετανίας. Αν το όνομα δεν σας λέει πολλά, ένα από τα «επιτεύγματά» του σίγουρα σας λέει, καθώς ήταν μέλος της πολυμελούς συμμορίας της περίφημης «μεγάλης ληστείας του τραίνου» με τη λεία των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν τον Μάρτιο στην κηδεία του Bruce

Reynolds, «εγκεφάλου» της ληστείας.

Η ληστεία έγινε τον Αύγουστο του 1963, ο Biggs καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση αλλά πέρασε στη φυλακή μόνο 15 μήνες. Δραπέτευσε από τη φυλακή το 1965 και έζησε ως φυγάς επί 36 χρόνια, ζώντας κυρίως στη Βραζιλία και την Αυστραλία. Παραδόθηκε μόνος του στις αρχές το 2001 και φυλακίστηκε στη Βρετανία. Αποφυλακίστηκε ωστόσο το 2009 για λόγους υγείας.

Στη βιογραφία του που κυκλοφόρησε το 2011 με τίτλο «Odd Man Out: The Last Straw», ο Biggs έλεγε πως πίστευε πως ο κόσμος τον θεωρούσε έναν «αξιαγάπητο απατεώνα». Αρχικά έλεγε πως δεν είχε μετανιώσει αλλά στη συνέχεια διευκρίνισε πως είχε μετανιώσει για τη ληστεία αλλά όχι που το έσκασε από τη φυλακή και έζησε ως φυγάς.

Η «μεγάλη ληστεία του τραίνου» είχε αφήσει άφωνη ολόκληρη τη Βρετανία και είχε προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις αστυνομικές αρχές ενώ ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί και ο Τύπος αποκαλούσε τη συμμορία «θαρραλέους ήρωες»!

Ο μηχανοδηγός πάντως, ο Jack Mills, χτυπήθηκε με έναν μεταλλικό λοστό και δεν εργάστηκε ποτέ ξανά.

Μισό αιώνα μετά, το βρετανικό δίκτυο BBC αποπειράται να αποκαλύψει την πραγματικότητα πίσω από τον μύθο που καλύπτει πλέον το διαβόητο «έγκλημα του αιώνα» με την αναμετάδοση, στα τέλη του μήνα, της δραματοποιημένης εκδοχής της ιστορίας που είναι πια λαϊκός μύθος. Διαβάστε την άγνωστη ιστορία της «Μεγάλης Ληστείας του Τρένου».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα