Έδωσαν σε θαλάσσιο γυμνοσάλιαγκα το όνομα της Ντενίρις Καλίσι

22:15 31/12/2013 - Πηγή: TNSite

Ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα έναν νέο θαλάσσιο γυμνοσάλιαγκα. Και επειδή είναι "ξανθός" και "χλωμός", όπως τον χαρακτήρισαν, αποφάσισαν να τον βαφτίσουν Tritonia Khaleesi προς τιμήν της "Μάνας των δράκων" του Game of Thrones, Daenerys Targaryen, ή αλλιώς, Khaleesi (Ντενίρις Καλίσι ).

Η Tritonia khaleesi εντοπίστηκε στην βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας από επιστήμονες του Ομοσπονδιακού Πανεπιστήμιου του Ceará και έχει μήκος 1.2 εκατοστών.

Σύμφωνα με τον Felipe de Vasconcelos Silva , Victor Manuel De Azevedo και την Helena Matthews - Cascon’s οι ομοιότητες με την Daenerys είναι αρκετές.

Τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν τις ασημόξανθες πλεξούδες της Daenerys και είναι ένα από τα μικρότερα θαλάσσια είδη γυμνοσάλιαγκων.

Τα μακριά ξανθά μαλλιά της Emilia Clarke ενέπνευσαν λοιπόν τους εξερευνητές των θαλασσών που ανακάλυψαν ένα σπάνιο είδος που προστίθεται στην οικογένεια των "Tritoniidae".

Οι θαλάσσιοι γυμνοσάλιαγκες όπως αποκαλούνται που ανήκουν στην συγκεκριμένη οικογένεια, ζουν σε ζεστά νερά και έχουν ένα απαλό λευκό σώμα και πολύ μικρά πτερύγια.

(Πηγή: Mirror.co.uk)

News247

Keywords
Αναζητήσεις
ντενίρις καλίσι
Τυχαία Θέματα