Δυσοίωνη παραμένει η κατάσταση στην Ελλάδα

22:21 11/10/2013 - Πηγή: TNSite
Νέα κλιμάκωση της ελληνική κρίσης μέσα στο 2014 βλέπει σε νέα ανάλυση του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο τις εκτιμήσεις τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αν και τις τελευταίες εβδομάδες είχε καλλιεργηθεί ένα κλίμα ότι η Ελλάδα βρισκόταν στη σωστή πορεία και

ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος φαινόταν ότι θα επιτευχθεί, οι προοπτικές ξαφνικά έχουν γίνει περισσότερο δυσσοίωνες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ προσγείωσαν τις αγορές και τις προβλέψεις, καθώς τα όσα αναφέρονταν μέχρι τώρα ανάγονται στη σφαίρα του υπεραισιόδοξου.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη πολύ σοβαρά προβλήματα για να μπορέσει να βγει από την κρίση. Τα φορολογικά έσοδα δείχνουν να «βουλιάζουν», η ύφεση επιμένει, οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό και η πολιτική σταθερότητα είναι αμφισβητήσιμη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν, ενώ οι στόχοι δεν καλύπτοντας απειλώντας την συνεχή ροή εκταμίευσης των δανείων των εταίρων της.

Μάλιστα, η αδυναμία της κυβέρνησης να πιάσει τους στόχους οδηγεί στην ανάγκη για νέα μέτρα, εξέλιξη που προκαλεί νέες πιέσεις στον ήδη εύθραυστο κοινωνικό ιστό, σύμφωνα με το Bloomberg.

Υπό αυτά τα δεδομένα, μια νέα κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες για τον επόμενο χρόνο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα