«Δρέπουμε τους καρπούς της προσπάθειας των προηγούμενων κυβερνήσεων»

18:01 29/5/2013 - Πηγή: TNSite
Στην έξοδο της χώρας από την επιτήρηση λόγω υπερβολικού ελλείμματος αναφέρθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «αποτέλεσμα στο οποίο συνέβαλαν όλοι οι Ιταλοί».

«Δρέπουμε τους καρπούς της προσπάθειας των προηγούμενων κυβερνήσεων, ιδίως εκείνης του Μάριο Μόντι, τον οποίο επιθυμώ να ευχαριστήσω προσωπικά», είπε ο Λέτα.

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα του απέναντι στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις συστάσεις της προς την Ιταλία, επρόκειτο να ζητήσει

μεταξύ άλλων να συνεχισθεί η διαδικασία απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, να μειωθεί η φορολογική πίεση για τις επιχειρήσεις, την συνέχιση της πολιτικής δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεις για έναν αποδοτικότερο μηχανισμό δημόσιας διοίκησης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πρότεινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εξέλθει η Ιταλία από την διαδικασία επιτήρησης λόγω υπερβολικού ελλείμματος, κατά το τρέχον έτος το έλλειμμα της Ιταλίας θα ανέλθει στο 2,9% του ΑΕΠ της, ενώ το 2014 προβλέπεται να μειωθεί στο 2,5%.

Η ιταλική κυβέρνηση ευελπιστεί να μπορέσει χάρη στα νέα αυτά δεδομένα να διαθέσει περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014 για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης, ώστε η οικονομία να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα