Δημοκρατία μέχρι την άνοιξη υποσχέθηκε ο αιγύπτιος ΥΠΕΞ

12:28 29/9/2013 - Πηγή: TNSite
Ημερομηνία λήξης της στρατιωτικής κυβέρνησης που ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι έδωσε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ναμπίλ Φάχμι ανακοίνωσε ότι η «μεταβατική περίοδος» θα λήξει μέχρι την επόμενη άνοιξη.

«Προχωρούμε, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, σε πολλούς τομείς. Μέχρι τώρα έχουν εδραιωθεί με επιτυχία οι αρχές της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας ως βάσεις της διακυβέρνησης.

«Θα ακολουθήσουν

οι βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια οι προεδρικές, ώστε η μεταβατική περίοδος να λήξει μέχρι την επόμενη άνοιξη» εξήγησε.

Πίσω στο Κάιρο, η κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Τυνησία για «διαβουλεύσεις» μετά την έκκληση του τυνήσιου προέδρου για την απελευθέρωση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που υποστηρίζουν την αιγυπτιακή κυβέρνηση, είχαν νωρίτερα ανακαλέσει τον πρεσβευτή τους στην Τυνησία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τις δηλώσεις του προέδρου Μαρζούκι.

Η στρατιωτική κυβέρνηση του Καΐρου έχει πάντως βάλει στο στόχαστρο το κοινωνικό δίκτυο που έχουν στήσει οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι -σχολεία, ιατρικά κέντρα και φιλανθρωπικά ιδρύματα- μετά την ανατροπή του Μόρσι.

Από την ανατροπή του Μόρσι, η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει συλλάβει συνολικά 2.000 στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα