Διατηρεί το προβάδισμά της η δεξιά στη Νορβηγία

16:02 2/9/2013 - Πηγή: TNSite
Η δεξιά αντιπολίτευση της Νορβηγίας, στην οποία περιλαμβάνεται η λαϊκιστική αντιμεταναστευτική δεξιά, διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του απερχόμενου αριστερού συνασπισμού του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση

που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Verdens Gang, το 55,6% των Νορβηγών προτίθεται να ψηφίσει το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου ηγείται η Έρνα Σόλμπεργκ και τρία ακόμη δεξιά κόμματα, το Κόμμα της Προόδου (FrP, λαϊκιστικό), το Φιλελεύθερο και το Χριστιανοδημοκρατικό.

Το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι μετά τις εκλογές της Δευτέρας η δεξιά θα έχει στο κοινοβούλιο απόλυτη πλειοψηφία με 98 έδρες σε σύνολο 169.

Αντίθετα, το Εργατικό Κόμμα του Στόλτενμπεργκ και οι δύο σύμμαχοί του, οι Σοσιαλιστές και το Κεντρώο Κόμμα, συγκεντρώνουν μόνο το 38,4% της πρόθεσης ψήφου, γεγονός που θα τους δώσει 68 έδρες.

Μια άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TV2 παρουσιάζει περίπου τα ίδια αποτελέσματα, με τη δεξιά να φαίνεται να κερδίζει 95 έδρες έναντι 73 για την αριστερά. Η μόνη διαφορά που εμφανίζει αυτή η δημοσκόπηση είναι ότι παρουσιάζει το Εργατικό Κόμμα ως το πρώτο σε ψήφους, μπροστά από τους Συντηρητικούς.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα