Διάγγελμα Σαμαρά: Τέλος τα οδυνηρά μέτρα, ξεκινά η ανάκαμψη

21:11 27/11/2012 - Πηγή: TNSite

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απήυθηνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σήμερα το απόγευμα μετά τις κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις του Eurogroup.

"Ξανακερδίσαμε την αξιοπρέπειά μας. Ανοίγει ο δρόμος για την ανάκαμψη της χώρας" τόνισε ο πρωθυπουργός.

"H χθεσινή συμφωνία κατάφερε να θέσει τις βάσεις ώστε το ελληνικό χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο. Καταφέραμε να διασφαλίσουμε

την παραμονή μας στο ευρώ. Η συμφωνία εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση κεφαλαίων μεγαλύτερη από το τα 31,5 δισ. ευρώ", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Επιπλέον ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως "Έκλεισε οριστικά μία πολύ γκρίζα περίοδος για την Ελλάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα".

"Γύρω στα 7 δισ. ευρώ θα πάνε άμεσα στην οικονομία, με πληρωμές. Τα υπόλοιπα 9 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθούν στη συνέχεια θα πέσουν στην πραγματική οικονομία", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων, ενώ μέσω αυτής η Ελλάδα διασφάλισε την παραμονή της στην ευρωζώνη. Δεν παρέλειψε επίσης να σημιεώσει ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν ενώ αναφέρθηκε και στην ενότητα που πρέπει να υπάρξει μεταξύ των Ελλήνων.

Τέλος ο κ. Σαμαράς μίλησε για δικαίωση της στρατηγικής του, είπε με νόημα ότι την διαπραγμάτευση δεν την διαφημίζεις αλλά την κάνεις, και ευχαρίστησε τους κυβερνητικούς εταίρους γαι τη στήριξή τους.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

"Χθες έκλεισε και τυπικά – έκλεισε οριστικά – μια πολύ γκρίζα, μια πολύ σκοτεινή περίοδος για την Ελλάδα.

Μια περίοδος διάχυτης απαισιοδοξίας στο εσωτερικό, διάχυτης αναξιοπιστίας διεθνώς, και γενικευμένης αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας μας.

Μια περίοδος που μας πήγαινε πίσω και που μας απειλούσε άμεσα και ως χώρα και ως κοινωνία.

Η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της.

Κατάφερε ακόμα, να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας, σε πρόγραμμα που τολμά μεταρρυθμίσεις και οδηγεί σε Ανάπτυξη.

Κατάφερε να θέσει τις βάσεις ώστε το Ελληνικό χρέος –το πιο βασανιστικό και αποσταθεροποιητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα– να ξαναγίνει βιώσιμο.

Κατάφερε να διασφαλίσει την παραμονή μας στο ευρώ. Γιατί έξω από το ευρώ, τα δεινά θα γίνονταν πολύ χειρότερα για όλους και οι απειλές κατά της χώρας πολύ μεγαλύτερες. Και πολύ πιο άμεσες.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση κεφαλαίων μεγαλύτερη από τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων. Γύρω στα 34,5 δισεκατομμύρια…

Για πρώτη φορά μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. Τα υπόλοιπα, θα μείνουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα.

Και γύρω στα 7 δισεκατομμύρια θα πάνε άμεσα στην Οικονομία! Με πληρωμές για την κάλυψη του φετινού ελλείμματος και με επιστροφή οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες από προηγούμενες χρονιές.

Κι από τα υπόλοιπα 9 δισεκατομμύρια περίπου που θα εκταμιευθούν τους επόμενους τρείς μήνες, τα περισσότερα επίσης θα πέσουν

Keywords
Τυχαία Θέματα