Διαμαρτύρονται οι διοικητικοί υπάλληλοι στην Πάτρα

11:50 13/9/2013 - Πηγή: TNSite
Την αντίθεσή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας δηλώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους με πενθήμερη απεργία από την Δευτέρα. Παράλληλα, σήμερα στις 19.00, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει:

«Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών καταδίκασε για μια ακόμα φορά την κυβερνητική πολιτική της διάλυσης του δημόσιου

τομέα και ιδιαίτερα της Παιδείας και αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της με σαρανταοχτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Τρίτη 10/9 έως και Παρασκευή 13/9 και στην συνέχεια πενθήμερη από 16/9 με Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 16/9.

Παράλληλα οργανώνονται κοινές δράσεις με όλους τους φορείς της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της Πάτρας.

Οι κινητοποιήσεις αυτές γίνονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των εταίρων της για την διαθεσιμότητα-απολύσεις 1.765 διοικητικών υπαλλήλων από ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Οι διαθεσιμότητες διοικητικών υπαλλήλων που έχουν ανακοινωθεί για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα φέρουν τα ιδρύματα σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας. Οι συνέπειες θα πλήξουν βίαια τις σπουδές και την έρευνα. Την ίδια στιγμή που άλλοι 1.765 εργαζόμενοι θα περάσουν στην ανεργία και στην εργασιακή περιπλάνηση, οι γονείς των φοιτητών και των μαθητών θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην ήδη άδεια τσέπη, για να σπουδάσουν το παιδί τους.

Το αποτέλεσμα για το μεγάλο κεφάλαιο θα είναι διπλό: Θα απελευθερωθούν νέοι τομείς κερδοφορίας για να διεισδύσει (παραχωρώντας βασικές λειτουργίες των ΑΕΙ, αλλά ακόμα και παραχώρηση ολόκληρων εκπαιδευτικών κλάδων), και τσακίζονται δικαιώματα και κατακτήσεις ρίχνοντας τελικά το κόστος της εργατικής δύναμης.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα μέτρα αυτά αφορούν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χώρο δουλειάς και υπηρεσία, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα, ανεξάρτητα από τρόπο πρόσληψης και προσόντα. Αυτά που λένε κυβερνητικοί παράγοντες περί “σκληρού ΑΣΕΠ”, “…περί μπροστινής πόρτας” κλπ, αποτελούν φτηνά κόλπα ενίσχυσης του “διαίρει και βασίλευε” των εργαζομένων.

Η υπόθεση των απολύσεων προσωπικού αφορά όλο τον λαό, αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους φοιτητές του Πανεπιστήμιου μας και όλης της Ελλάδας.

Δυστυχώς οι εκτιμήσεις μας επαληθεύτηκαν και σε σχέση με τον νόμο 4009 και την πλήρη διάλυση της δημόσιας παιδείας (βλέπε και νέο Λύκειο, καθηγητές κ.λ.π) αλλά και για την συμμετοχή των Πανεπιστημίων στα λεγόμενα προγράμματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οδικός Χάρτης κ.λ.π.

Εκατομμύρια χρημάτων διοχετεύονται μέσω των προγραμμάτων αυτών στον ιδιωτικό τομέα, στις εταιρείες συμβούλους ενώ ταυτόχρονα μειώνονται στο 50% τα κονδύλια για την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων.

Απομονώνουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που αποδεικνύεται ο πιο πολύτιμος σύμμαχος του κεφαλαίου και στην κρίση.

Συντονίζουμε τη δράση μας με άλλους εργαζόμενους που χτυπιούνται, με άλλα λαϊκά στρώματα που στενάζουν, και έχουν τη διάθεση να αντισταθούν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε την διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας μέσα από το διαφαινόμενο κλείσιμο της ΕΒΟ, της ΕΑΣ κλπ. Και το ξεπούλημά τους στα ιδιωτικά συμφέροντα, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους και οδηγώντας τους στην φτώχεια.

Καταγγέλλουμε την διάλυση και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από τον νόμο για το νέο λύκειο.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του Πανεπιστημίου και της Πόλης για κοινή δράση ενάντια στην πολιτική διάλυσης του Δημόσιου Τομέα, τις απολύσεις, την φοροεπιδρομή, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας κ.λ.π.

Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού.

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όχι στις απολύσεις-Κανένας εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα. Κανείς μόνος του στην κρίση. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας. Οργανώνουμε τον αγώνα μας».

Πηγή: patrastimes.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα