Χρυσαυγίτες σε ρεπόρτερ του BBC: Είσαι ναζιστής!

13:21 15/10/2013 - Πηγή: TNSite

Συγκεκριμένα, έτσι τον αποκάλεσαν μέλη της Χ.Α. όταν συνομίλησε μαζί τους. Οι ίδιοι του απαγόρευσαν να κινηματογραφήσει πρόσωπα έξω από το κτίριο της οργάνωσης λέγοντας ότι "οι δημοσιογράφοι είστε ναζιστές και δεν πιστεύετε στη δημοκρατία".

Ξεκινώντας το ρεπορτάζ του, ο John Humphrys περιγράφει την εμφάνιση των μελών της Χρυσής Αυγής και τη στρατιωτική περιβολή

τους και φτάνει έξω από τα "κεντρικά" της Μεσογείων.

Το αίτημα του για επί τόπου συνεντεύξεις πέφτει στο κενό. Στο πεζοδρόμιο επί της Μεσογείων, ο Βρετανός ρεπόρτερ έρχεται αντιμέτωπος με ανθρώπους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι του αναφέρουν ότι "εμείς δεν είμαστε ναζί, εσύ είσαι γιατί είσαι δημοσιογράφος".

Κάποιοι εκ των "συνομιλητών" του, καλύπτει την κάμερα με το χέρι του και προσπαθεί να διακόψει το ρεπορτάζ. "Γιατί όχι πρόσωπα; Τι φοβάστε" επιμένει ο Humphrys.

Δεν ήταν ακριβώς συνέντευξη ομολογεί εν τέλει ο συντάκτης του ΒBC, σχολιάζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που τον αποκαλούν "ναζί" λόγω του επαγγέλματος του.

"Θεωρούν ότι είναι δημοκράτες", καταλήγει προσθέτοντας ότι θα ξαναπροσπαθήσει να "βγάλει" συνεντεύξεις με μέλη της Χρυσής Αυγής στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: BBC

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα