Χοιρινά εσκαλόπ με σπαράγγια και τυρί

05:15 7/8/2013 - Πηγή: TNSite

Η άνοιξη στο πιάτο σας!!! Όλο το χρόνο

Υλικά

2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο200 γραμμάρια σπαράγγια φρέσκα ή κονσέρβα1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο2 κομμάτια Βούτυρο100 γραμμάρια τυριά που λυώνουνλίγο απλό αλεύρι, 4 κ.σ. κρασί Μαρσάλα ή άλλο γλυκό κρασί

Χτυπήστε τα χοιρινά μπριζολάκια μέχρι να γίνουν πάχος περίπου 5mm, χρησιμοποιώντας έναν μπάτη. Βουτήξτε και τις δύο πλευρές σε λίγο αλεύρι. Στραγγίστε τα σπαράγγια ή, αν χρησιμοποιείτε φρέσκα, μαγειρέψτε τα μέχρι να

μαλακώσουν σε νερό που σιγοβράζει. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο στο τηγάνι. Όταν το μείγμα κοχλάσει και αφρίσει, προσθέστε τα χτυπημένα μπριζολάκια.

Τηγανίστε για 1΄-2΄ κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και μεταφέρετέ τα σε αντικολλητικό χαρτί. Ζεστάνετε το γκριλ. Βάλτε τα σπαράγγια πάνω στο χοιρινό, περίπου 6-7 στο καθένα. Σκεπάστε το με το τυρί, τριμμένο ή σε φέτες, και βάλτε το κάτω από το γκριλ.

Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί. Ενώ ψήνονται (θα πάρει περίπου 3΄-4΄), χύστε το λάδι από το τηγάνι. Βάλτε το σε δυνατή φωτιά και ρίξτε το κρασί Μαρσάλα και όσο ζουμί έχει μαζευτεί στο πιάτο. Περιμένετε να βράσει τρίβοντας τα τραγανά κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού, αν υπάρχουν, και αφήστε το να κοχλάσει για 1΄.

Ρίξτε το ζουμάκι πάνω από το ψητό χοιρινό καθώς το σερβίρετε. Μπορείτε να συνοδέψτε το πιάτο με βρασμένες πατάτες νέας εσοδείας.

oisyntagesmoy.gr

cooklos

Keywords
Τυχαία Θέματα