Μπέπε Γκρίλο: Θα ζητήσουμε δημοψήφισμα για το ευρώ

22:21 23/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Γκρίλο παρέδωσε οικονομική ενίσχυση 420.000 ευρώ στον δήμο της Μιράντολα.

Αναφερόμενος στην προοπτική διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, πρόσθεσε ότι "σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και το ευρώ, οι βρετανοί μας παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για εξήντα εκατομμύρια πολίτες".

Η ιταλική νομοθεσία δεν προβλέπει την δυνατότητα κατάργησης της ισχύος στη χώρα, ή «εξόδου» από ευρωπαϊκές συνθήκες μέσω δημοψηφίσματος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών —περιλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους των ψηφοφόρων του ίδιου του M5S— τάσσονται στις δημοσκοπήσεις υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Η θέση του M5S είναι ότι "οι Ιταλοί θα πρέπει να ενημερωθούν λεπτομερώς, προκειμένου να μπορέσουν στην συνέχεια να αποφασίσουν ελεύθερα".

Παράλληλα, ο Γκρίλο εμφανίστηκε βέβαιος ότι «πρόκειται να προκηρυχθούν νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο» όταν ο 'Άρειος Πάγος της Ιταλίας λάβει καταδικαστική για απόφαση για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μέσω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών "θα προσπαθήσουν να σωθούν" τόσο ο Μπερλουσκόνι, όσο και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο ο ίδιος είπε πως θεωρεί πως «ενέχεται σε τραπεζικά σκάνδαλα".

Εξάλλου, σε συνέντευξή του σε μια ελβετική εφημερίδα, ο Γκρίλο είπε ότι "σε λίγο καιρό θα πρέπει να ξαναρχίσει να ετοιμάζει θεατρικούς μονολόγους επί πληρωμή, διότι με την πολιτική κινδυνεύει να πεινάσει". O Γκρίλο δεν ήταν υποψήφιος για το κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στον ιστότοπό του —τα έσοδα του οποίου ήταν αντικείμενο πρόσφατης εκπομπής της Rai— ο Ιταλός κωμικός και πολιτικός υπογραμμίζει ότι "καταφέρνει μετά βίας να καλύπτει τα έξοδά του".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα