Κρατικά κονδύλια για... ξυστό και απορρυπαντικά ρούχων

22:21 23/5/2013 - Πηγή: TNSite
Η εισαγγελία στην περιοχή Ρέτζιο Καλάμπρια κάλεσε σε απολογία, για κατασπατάληση δημόσιων πόρων και απάτη, επτά περιφερειακούς συμβούλους που ανήκουν στην κεντροδεξιά και έξι συναδέλφους τους της κεντροαριστεράς.

Οι πολιτικοί αυτοί χρησιμοποιούσαν μέρος των διαθεσίμων κρατικών κονδυλίων για προεκλογικές εκστρατείες για να αγοράζουν. . . «ξυστό», απορρυπαντικά ρούχων και να αλλάζουν λάδια και υαλοκαθαριστήρες στα αυτοκίνητά τους.

Η εφημερίδα Corriere della Sera τονίζει ότι «δεν

πρόκειται για μικροποσά, αλλά για σοβαρά έξοδα».

Ορισμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι μάλιστα χρησιμοποίησαν τα δημόσια κονδύλια για να πληρώσουν το... φόρο εισοδήματος που τους αναλογούσε, όπως και το δημοτικό τέλος που τους αναλογούσε για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία φέρεται επίσης να έχει στα χέρια της αποδείξεις που αφορούν διαμονές σε κέντρα ιαματικών λουτρών, ακριβά αεροπορικά εισιτήρια, επισκέψεις σε καζίνο κ.ά.

Η έρευνα αφορά την χρονική περίοδο από το 2010 μέχρι το 2012, κατά την οποία η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά λάμβαναν από την περιφέρεια της Καλαβρίας 4.462.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ένας από τους πολιτικούς που εκλήθησαν σε απολογία είχε την ιδέα να φτιάξει στην αυλή του ένα εργαστήριο ξυλείας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Τα κονδύλια που διασπαθίστηκαν εκτιμάται πως είναι ύψους σχεδόν 500.000 ευρώ, αλλά σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι έρευνες μπορεί να επεκταθούν μέχρι και το 2007, συμπεριλαμβάνοντας ανακρίσεις προσώπων που έχουν εγκαταλείψει πλέον την ενεργό πολιτική.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα