Απορρίφθηκε το αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης μιας από τις Pussy Riot

17:56 23/5/2013 - Πηγή: TNSite

Το δικαστήριο αποδέχθηκε την άποψη της εισαγγελίας και της διεύθυνσης της φυλακής όπου η νεαρή γυναίκα εκτίει ποινή διετούς φυλάκισης, οι οποίες τάχθηκαν κατά του αιτήματος για την πρόωρη αποφυλάκισή της.

Μια αξιωματούχος της φυλακής επέκρινε κατά τη σημερινή ακροαματική συνεδρίαση "την έλλειψη πρωτοβουλίας που επιδεικνύει στις δουλειές του νοικοκυριού" η Μαρία Αλεχίνα προσθέτοντας πως δεν έχει μεταμεληθεί γι' αυτό που έκανε.

Η υπεράσπιση της νεαρής γυναίκας δήλωσε αμέσως ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή.

"Προφανώς θα ασκήσουμε έφεση στην απόφαση αυτή επειδή την θεωρούμε

παράνομη και αβάσιμη", δήλωσε η δικηγόρος Ιρίνα Χρούνοβα.

Οι συνεδριάσεις, οι οποίες άρχισαν χθες Τετάρτη, είχαν αναβληθεί όταν η Μαρία Αλεχίνα ανακοίνωσε πως αρχίζει απεργία πείνας επειδή της αρνήθηκαν να είναι παρούσα στην ακροαματική διαδικασία.

Δήλωσε τότε ότι απαγορεύει στους συνηγόρους της να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή, εφόσον η ίδια δεν είναι παρούσα στο δικαστήριο.

Ένας νέος δικηγόρος ορίσθηκε τότε από τον δικαστή.

Πολλές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων οι τραγουδιστές Πολ Μακάρτνεϊ και Πίτερ Γκάμπριελ, έστειλαν επιστολές υποστήριξης στην Αλεχίνα.

"Πιστεύω πως μια αποδοχή του αιτήματός σας θα στείλει ένα πολύ θετικό μήνυμα σε όλους αυτούς που έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή», έγραψε ο Πολ Μακάρτνεϊ στην ιδιόχειρη επιστολή του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα