Από μοντέλο υπουργός με το σπαθί της

12:08 24/4/2013 - Πηγή: TNSite

Η ίδια, δηλώνει ορκισμένη οπαδός του Ούγκο Τσάβες, είναι πρώην αθλήτρια της ξιφασκίας, μοντέλο και οδοντίατρος στο επάγγελμα.

Αν μη τι άλλο πολυπράγμων. Οι πολίτες της Βενεζουέλας θυμήθηκαν δικαίως τις καυτές επιλογές του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. "Από μοντέλο υπουργός" σχολίασαν εύστοχα οι εφημερίδες στη λατινοαμερικανική χώρα.

Η Μπενίτες πάντως προλαβαίνει τις "κακές γλώσσες" αφήνοντας να εννοηθεί πως μπήκε στη κυβέρνηση με το σπαθί της, εξαργυρώνοντας την καριέρα της στον αθλητισμό και όχι τις τολμηρές της φωτογραφίσεις αλλά και τα πολλά διαφημιστικά σποτ στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει.

Στο Καράκας άλλωστε ήταν ήδη διάσημη, από τις συμμετοχές της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, του Πεκίνου το 2008, αλλά και του Λονδίνου πέρυσι, όταν και κατέκτησε την 15η θέση στη ξιφασκία.

Η αγαπημένη της ατάκα, είναι η εξής: "Τα ρούχα μπορούν να κρύψουν τα πάντα. Όταν όμως είσαι γυμνή, είσαι εσύ".

"Αναλαμβάνω μια νέα αποστολή και θα το κάνω με την ίδια αποφασιστικότητα που το κάνει ένας αθλητής που υπερασπίζεται τη χώρα του με όποιο κόστος!", έγραψε η 33χρονη Μπενίτες στο twitter μόλις έγινε γνωστός ο διορισμός της.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Μαδούρο, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του Υπουργικού του Συμβουλίου την Τρίτη, τη σύστησε στον λαό της Βενεζουέλας ως "ξιφομάχο των νέων πατριωτών". Στα πολιτικά δρώμενα πάντως, η ίδια δεν είναι καινούργια, όπως και η πλειονότητα των "νέων" υπουργών. Επί Τσάβες η Μπενίτες είχε διατελέσει γερουσιαστής στο Καράκας.

Τώρα, αντικαθιστά στον Εκτορ Ροντρίγκες, που αναλαμβάνει το υπουργείο Νεολαίας, και είναι η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει το υπουργείο, μετά τη Βικτόρια Μάτα (2007-2010). Και το μέλλον είναι δικό της.

Πηγή: peru21

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα