Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ-κυβέρνησης με φόντο την αξιολόγηση Fitch

04:15 13/11/2013 - Πηγή: TNSite
Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα μεταξύ ΑΚΕΛ και κυβέρνησης με αφορμή την αρνητική αξιολόγηση του οίκου Fitch, που ανέφερε, ότι δεν θα υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας πριν από το 2017.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου δήλωσε, ότι η αξιολόγηση του οίκου Fitch για την Κύπρο

γκρεμίζει τις ψεύτικες ελπίδες που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ευαγόρου έκανε λόγο για καταθλιπτική προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει «ψεύτικες ελπίδες στον κυπριακό λαό για δήθεν ανάκαμψη εντός του μνημονίου».

Ο οίκος Fitch, ανέφερε το ΑΚΕΛ, κάνει λόγο για ύφεση 5% το 2015 και 1,5% το 2016 και εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει ανάπτυξη πριν το 2017.

Ο Σταύρος Ευαγόρου επισημαίνει πως οι προβλέψεις των οίκων αξιολόγησης δεν αποτελούν θέσφατο, ωστόσο η διάσταση απόψεων κυβέρνησης και τρόικας από τη μια και οίκων από την άλλη, ανησυχεί ακόμη περισσότερο.

Το ΑΚΕΛ διερωτάται τι θα σκαρφιστεί και πάλι η κυβέρνηση για να πείσει τον κυπριακό λαό, ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι σύντομα θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας. Θα πρέπει, ανέφερε, η κυβέρνηση να σταματήσει να επινοεί συνεχώς επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Η κυβέρνηση αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου στην οποία τονίζει, ότι «η κυβέρνηση τους τελευταίους οκτώ μήνες δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κυβερνά και να προσπαθεί να διορθώσει το χάος που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση στην οικονομία».

Με πολύ κόπο, μεθοδικά και καθημερινά, έχει καταφέρει να γλιτώσει τη χώρα από τη βέβαιη χρεοκοπία, να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και τον Συνεργατισμό και να θέσει ξανά όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στον ομαλό δρόμο και στη λειτουργία, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, έχει περάσει επιτυχώς δύο αξιολογήσεις της τρόικας χωρίς την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων, με όλα τα θετικά μηνύματα προς το εξωτερικό για την αξιοπιστία της χώρας και της κυπριακής αγοράς.

Επίσης αναφέρθηκε σε έκτακτες χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε πως αν αυτά για το ΑΚΕΛ δεν είναι απόδειξη ότι η κυβέρνηση και κυβερνά και πρόγραμμα έχει, ας το κρίνει ο λαός.

Επίσης συνέστησε αυτοσυγκράτηση για να φανεί ποιου οι προβλέψεις θα δικαιωθούν και κατέληξε: «Αν το ΑΚΕΛ θέλει να συνεχίσει να στέλνει αρνητικά μηνύματα και στην αγορά και προς τους ξένους επενδυτές, ας συνεχίσει να το πράττει αλλά να είναι έτοιμο να επωμιστεί το κόστος των πράξεών του».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα