Αναθεώρηση του προϋπολογισμού λόγω μειωμένων εσόδων

21:28 25/10/2013 - Πηγή: TNSite
Η κυβέρνηση της Ρουμανίας αναμένεται να εγκρίνει την επόμενη Τετάρτη μία επί τα χείρω αναθεώρηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2013, καθώς τα έσοδα υπολείπονται κατά 3,8 δισ. λέι των σχετικών προβλέψεων, γνωστοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Πόντα.

«Αυτό σημαίνει λιγότερους πόρους για τον καθέναν από εσάς μέχρι το τέλος του έτους και επίσης σημαίνει ότι για το 2014 ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να οικοδομήσει

και να παρουσιάσει μία ρεαλιστική πρόταση, στηριγμένη αυτή τη φορά σε πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Φορολογικής Διοίκησης», ανέφερε ο κ.Πόντα απευθυνόμενος στους υπουργούς της Κυβέρνησής του.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ντανιέλ Χιτόιου να παρουσιάσει στην ηγεσία του Κόμματος των Φιλελευθέρων (PLD), αλλά και στην Κυβέρνηση την ρεαλιστική πρόταση για τον προϋπολογισμό του 2014, ώστε η συζήτηση πάνω στο προσχέδιό του να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Πάντως, ο κ.Πόντα διέψευσε τους ισχυρισμούς των ΜΜΕ ότι υπάρχει σχέδιο αύξησης του βασικού φορολογικού συντελεστή, διαβεβαιώνοντας ότι θα παραμείνει στο τρέχον επίπεδο του 16%.

(1 ευρώ=4,454 λέι)

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα