Συνελήφθη ο αρχηγός των οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο

21:26 25/10/2013 - Πηγή: TNSite
Ο ιστορικός αρχηγός των οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο Φαμπρίτσιο Πισιτέλι, γνωστός με το παρατσούκλι «Diabolik», συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία της Ιταλίας.

Ήταν καταζητούμενος από τις 25 Σεπτεμβρίου με την κατηγορία ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Dire» ο Πισιτέλι συνελήφθη μαζί με ακόμα 6 άτομα σήμερα

τα ξημερώματα, μετά από ένταλμα των αρχών που για μήνες ερευνούσαν τους αρχηγούς του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά από την Ισπανία στην Ιταλία.

Οι αρχές παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του «Diabolik» ενώ είχαν κάνει έρευνες στις κατοικίες όπου ζούσε στην περιφέρεια της Ρώμης.

Σαν αρχηγοί των δύο κυκλωμάτων που εξαρθρώθηκαν κατηγορούνται ο Πισιτέλι που είναι πασίγνωστος για τον αρχηγικό του ρόλο στους φανατικούς οπαδούς της Λάτσιο και ο Πάολο Ντιάνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από το 1991 ο αρχηγός των οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο που έχει εμπλακεί σε αρκετά περιστατικά βίας των γηπέδων αλλά και φασιστικής προπαγάνδας, είχε την ηγεμονία του κυκλώματος που μετέφερε ηρωίνη από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω Γερμανίας και χασίς από την Ισπανία και συνδετικός κρίκος με την εγκληματική οργάνωση "Abate".

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα