Αίγυπτος: τέσσερις νεκροί από επιθέσεις ενόπλων

11:09 1/10/2013 - Πηγή: TNSite
Τρεις Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων στην επαρχία του Σινά, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, καθώς κι ένας πολίτης στη γειτονική πόλη Σέιχ Ζουάιντ.

Στο τελευταίο κρούσμα βίας στο Σινά, ένοπλες ομάδες ισλαμιστών, που δρουν στην περιοχή, έπειτα από την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σκότωσαν δύο αστυνομικούς την ώρα που έτρωγαν πρωινό έξω από το τμήμα τους στην πόλη Ελ Αρίς στο Σινά. Σημειώνεται ότι ο ανατραπείς πρόεδρος προερχόταν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Σε άλλη επίθεση ένας αξιωματικός της αστυνομίας, που περπατούσε στην ίδια πόλη, έπεσε νεκρός

από σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι, ενώ, ένοπλοι σκότωσαν έναν πολίτη στην γειτονική πόλη Σέιχ Ζουάιντ.

Μάλιστα, ισλαμιστική οργάνωση, με το όνομα «Τάγμα αλ Νόσρα», δημοσίευσε βίντεο με την εκτέλεση του συνταγματάρχη του στρατού, Μοχάμεντ αλ Κόμι στις 14 Αυγούστου. Ερωτηθείς για το βίντεο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Χάνι Αμπντέλ Λατίφ, απάντησε πως «έχουν υπάρξει μεγάλες επιτυχίες των δυνάμεων ασφαλείας στο Σινά τώρα» και «έχουμε συλλάβει επικίνδυνα στοιχεία και κατασχέσαμε βαρύ οπλισμό κι έχουμε επιτύχει ένα μεγάλο επίπεδο ελέγχου» στην περιοχή.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα