Φουλ για ισόβια ηγεσία και βουλευτές της Χρυσής Αυγής!

Του Γιάννη Ντάσκα

Με ισόβια βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο οι 3-4 βουλευτές της κορυφής της εγκληματικής οργάνωσης « Χρυσή Αυγή», αλλά και πολλοί περισσότεροι αν αποδειχθεί δικαστικά ότι είχαν γνώση-έγκριση (ηθική αυτουργία) στις ανθρωποκτονίες(3-4 ),απόπειρες ανθρωποκτονιών(πολλές) και άλλα κακουργήματα.

Αυτό προκύπτει από τη διατύπωση του βαρύτατου κατηγορητηρίου από τους ανακριτές κ.κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τμήματα του πορίσματος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτη αλλά και της έφεσης που συνέταξαν αστυνομικές υπηρεσίες(ΕΥΠ-ΑΝτιτρομοκρατική).

Χαρακτηριστικά

αναφέρει το κατηγορητήριο:

«…Η εν λόγω ομάδα (Χρυσή Αυγή) επικεφαλής της οποίας εξαρχής ήταν ο Ν. Μιχαλολιάκος μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την επωνυμία Χρυσή Αυγή. Ήδη κατά το χρόνο αυτό επήλθε διαχωρισμός του πολιτικού τμήματος της οργανώσεως από το επιχειρησιακό τμήμα αυτής σκοπός του οποίου ήταν η δια της βίας αντιμετώπιση των θεωρούμενων ως εχθρών της οργάνωσης….Σε ιδεολογικό επίπεδο η οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρείας Φυλής (στην οποία φέρεται ανήκων και ο ελληνικός λαός) και της ανωτερότητας αυτής έναντι μη “Αρείων” πληθυσμών, δηλαδή θεωρεί ότι οι μη ανήκοντες στη “λαϊκή κοινότητα της φυλής” είναι υπάνθρωποι, τους υπανθρώπους, δε, συγκαταλέγονται οι αλλοδαποί, οι μετανάστες, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, οι έχοντες κινητικά ή νοητικά προβλήματα αλλά και οι διαφωνούντες με τις θέσεις και τις απόψεις της Χ.Α»

Εντυπωσιακό αλλά και προσδιοριστικό της τύχης τους είναι οτι το κατηγορητήριο αναφέρεται στο γεγονός οτι η εγκληματική οργάνωση είναι καθαρά θιασώτης του Χίτλερ,των συμβόλων και των θεωριών του περί Αρίας Φυλής κλπ.Αναφέρεται ευθέως ο Ν.Μιχαλολιάκος ως Διευθυντής της Εγκληματικής Οργάνωσης και στη συνέχεια και τα άλλα πρόσωπα όπως ο Παππάς,ο Κασιδιάρης κλπ
Αναφέρεται επίσης το όνομα του Χίτλερ ,τασήματα των SS ως προσδιοριστικά κλπ

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνδέεται απολύτως με τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο και φυσικά με τον Κασιδιάρη τόσο από τις εκθέσεις της ΕΥΠ μέσω των παρακολουθήσεων τηλεφώνων ,όσο και με μαρτυρίες.Και μόνο αυτή η κατηγορία οδηγεί σε ισόβια,πρόβλεψη που ενισχύεται και από τα άλλα εγκλήματα.

Ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε ότι λίγη πριν και λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Φύσσα ο μπράβος της νύχτας Γιάννης Λαγό(είχε βαφτιστεί και “βουλευτής” είχε μιλήσει όχι μία και δυο αλλά 34 φορές με τον άλλο μπράβο της περιοχής Πατέλη και στη συνέχεια είχε 14 φορές επικοινωνία με τα σταθερά του αρχηγού Μιχαλολιάκου…

Όπως περιγράφουν οι μάρτυρες, η οργάνωση λειτούργησε κατά τα στρατιωτικά πρότυπα. Αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ως όφειλε ενημέρωσε τον βουλευτή-υπεύθυνο για την περιοχή Γιάννη Λαγό.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου (συγκεκριμένα από το διάστημα 21:20 έως 02:40) ο Γιάννης Λαγός μιλά στο τηλέφωνο με τον Νίκο Πατέλη (πυρηνάρχης της ΧΑ στη Νίκαια) συνολικά 34 φορές.

Ο Λαγός, δε, το επίμαχο βράδυ καλεί δύο φορές στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

Μάλιστα μόλις 40 λεπτά μετά τη δολοφονία -στις 00:37- ο Μιχαλολιάκος στέλνει γραπτό μήνυμα στον Λαγό, προφανώς ζητώντας ενημέρωση την οποία έχει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα αργότερα.

Και τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται και την επόμενη ημέρα με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Γ.Δ., να τηλεφωνεί στις 11:31 στον Ρουπακιά, ο οποίος ενώ αρχικά δεν απαντά, τρία λεπτά αργότερα τον καλεί πίσω. Ο δε Πατέλης, πάντα σύμφωνα με στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, τηλεφωνεί στον ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο 14 φορές σε σταθερό τηλέφωνο.

Εντύπωση προκαλούν καταθέσεις γειτόνων των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο βουλευτές «άδειασαν» τα σπίτια τους μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ ξεκινούσε η δικαστική διερεύνηση στον Άρειο Πάγο για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Αυτό συνδέεται με τις απομακρύνσεις αξιωματικών της ΕΥΠ και ερευνάται(αν δεν έχει απαντηθεί ήδη) αν ειδοποίησαν με κάποιο τρόπο για τις έρευνες και αν έδωσαν χρόνο για εξαφάνιση στοιχείων.

Αξιωματούχος του Υπουργείου μας είπε ότι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα απομακρυνθούν από το σώμα πάνω από 100 αστυνομικοί ως το τέλος των ερευνών και μάλιστα και αξιωματικοί ,ενώ κάποιοι από αυτούς θα αντιμετωπίσουν βαριές κατηγορίες συνεργασίας.
Στη μαρτυρική κατάθεση του, πρόσωπο που διέμενε πάνω από το σπίτι του Χρήστου Παππά ανέφερε ότι την περασμένη Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου (ημέρα που διατάχθηκε η δικαστική έρευνα), αιφνιδιαστικά ο βουλευτής με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους φορτώσανε τα πράγματα από το διαμέρισμά τους στη Μιχαήλ Γρηγορίου, αριθμός 21, σε τρία φορτηγά και μετακόμισαν.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια σπιτιού που νοίκιαζε ο Ηλίας Παναγιώταρος στου Παπάγου, ο βουλευτής στις 21 Σεπτεμβρίου εγκατέλειψε το διαμέρισμα χωρίς καμιά προειδοποίηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» προσπαθούν να λάβουν βοήθειες από στελέχη ξένων μυστικών υπηρεσιών με τα οποία έχουν πολυετή συνεργασία. Αλλά κάτι τέτοιο θεωρείται σχεδόν απίθανο αν συμβεί

Keywords
Τυχαία Θέματα