Αυξημένος ο κίνδυνος κατάθλιψης ...από την μήτρα

21:21 25/10/2013 - Πηγή: TNSite
Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες έπασχαν από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή τους, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.

Ωστόσο η ιατρική περίθαλψη και η φαρμακευτική βοήθεια στις εγκύους, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικών προβλημάτων ψυχικής υγείας στο παιδί , λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ . "Η κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα στην εγκυμοσύνη .Φαίνεται σαν να υπάρχει

ένας μακροπρόθεσμος κίνδυνος για το παιδί , αν και είναι μικρός ", επεσήμανε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Ρεμπέκα Πίρσον.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Psychiatry παρακολούθησε τους απογόνους 8.000 μητέρων που εμφάνισαν προγεννητική κατάθλιψη ή επιλόχειο, από όπου διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά αυτά διέτρεχαν 1,8 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από τον φυσιολογικό να εμφανίσουν κατάθλιψη στα 18 τους χρόνια.

Ο καθηγητής Καρμίν Παριάντε του Ψυχιατρικού Ινστιτούτου του King s College του Λονδίνου είπε ότι η ανάπτυξη της ψυχικής υγείας ενός ατόμου δεν ξεκινάει κατά τη γέννηση , αλλά μέσα στη μήτρα . « Το μήνυμα είναι σαφές – η παροχή βοήθειας στις γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη δεν θα ανακουφίσει μόνο τα δεινά τους , αλλά και τα δεινά της επόμενης γενιάς ", προσέθεσε.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι διάφοροι παράγοντες μπορεί να εμπλέκονται στην εμφάνιση προγεννητικής και μεταγεννητικής κατάθλιψης , με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η κοινωνική στήριξη να έχουν την μεγαλύτερη επίδραση.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα