Αφέθηκε ελεύθερος ο Λίβυος πρωθυπουργός

22:01 10/10/2013 - Πηγή: TNSite
Λίγες ώρες μετά την απαγωγή του από ενόπλους, ο Λίβυος πρωθυπουργός Αλί Ζεϊντάν αφέθηκε ελεύθερος και σώος, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση της Λιβύης.

Οι ένοπλοι «άρπαξαν» τον πρωθυπουργό από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Τρίπολη.

Ωστόσο η οργάνωση των πρώην ανταρτών «Επιχειρησιακό Κέντρο των Επαναστατών της Λιβύης» ανακοίνωσε πως απλά τον «κράτησε» λόγω κατηγοριών για διαφθορά και μάλιστα πως αυτό έγινε με εντολή

της Γενικής Εισαγγελίας, κάτι που διαψεύστηκε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Η οργάνωση ανήκει ατύπως στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε σύλληψη του πρωθυπουργό και χαρακτήρισε την αρπαγή του απαγωγή.

«Απελευθερώθηκε. Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για τις συνθήκες της απελευθέρωσής του», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Αμπντελαζίζ.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters στην Τρίπολη δήλωσε ότι διαδηλωτές άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίου όπου κρατείτο ο Αλι Ζεϊντάν ζητώντας από την ένοπλη ομάδα που τον είχε απαγάγει να τον απελευθερώσει.

Στη συνέχεια, πηγές της κυβέρνησης και των αρχών ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι ο Λίβυος πρωθυπουργός απελευθερώθηκε.

Δύο χρόνια μετά την εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, η εύθραυστη κεντρική κυβέρνηση της Λιβύης και οι νεοσύστατες ένοπλες δυνάμεις της αγωνίζονται να διατηρήσουν τον έλεγχο απέναντι σε ποικίλες πολιτοφυλακές και ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις που διατηρούν τον έλεγχο ορισμένων περιοχών της χώρας, αλλά και τμημάτων του κρατικού μηχανισμού.

Αν και βραχύχρονη, η απαγωγή και κράτηση του πρωθυπουργού της πετρελαιοπαραγωγής χώρας του ΟΠΕΚ , όπου οι αντίπαλες φατρίες διεκδικούν τον έλεγχο επί του πετρελαϊκού πλούτου, προκάλεσε την άμεση αύξηση της τιμής του πετρελαίου Brent, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα