Ξενοδοχεία "φιλικά" προς αλ&

17:57 30/9/2013 - Πηγή: TNSite

Όλες οι προϋποθέσεις για να αποκτήσει ένα ξενοδοχείο σφραγίδα πιστοποίησης για αλλεργικούς

Στη χορήγηση σφραγίδας ποιότητας για ξενοδοχεία που πληρούν τις προϋποθέσεις φιλοξενίας ατόμων με αλλεργίες προχωρά το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ερευνών για τις αλλεργίες (ECARF). Με το σκεπτικό ότι το 1/3 του πληθυσμού της Ευρώπης ταλαιπωρείται συχνά από αλλεργικές αντιδράσεις, ο έλεγχος των αλλεργιογόνων παραγόντων στη διάρκεια των διακοπών κρίνεται επιβεβλημένος. Και ο έλεγχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί, σε σημαντικό βαθμό, με τη διαμονή σε ξενοδοχεία που είναι πιστοποιημένα ως «φιλικά για αλλεργικούς».

Ξενοδοχεία

και άλλα καταλύματα φιλικά προς τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες υπάρχουν στην Αυστρία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Λιχτενστάιν, τη Δανία, την Κύπρο, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Τα ξενοδοχεία αυτά είναι αναγνωρίσιμα στο σύνολό τους από την Σφραγίδα Ποιότητας ECARF.

Οι προϋποθέσεις απόκτησης της σφραγίδας

Ποια είναι τα κριτήρια για να πάρει ένα ξενοδοχείο ή κατάλυμα την σφραγίδα για τη φιλοξενία αλλεργικών επισκεπτών;

Τα δωμάτια:• Δεν περιέχουν φυτά εσωτερικού χώρου• Διαθέτουν λείες επιφάνειες δαπέδων χωρίς μοκέτες ή χαλιά που καθαρίζονται καθημερινά με φιλικές-προς-τις-αλλεργίες ηλεκτρικές σκούπες.• Προστατευτικά καλύμματα για τα στρώματα και τα κλινοσκεπάσματα έναντι των ακάρεων της οικιακής σκόνης είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος του επισκέπτη.• Προϊόντα μπάνιου για ευαίσθητες επιδερμίδες είναι επίσης διαθέσιμα για όσους τα ζητήσουν.

Η διατροφή:• Τα ξενοδοχεία προσφέρουν επιλογές πρωινού με προϊόντα ελεύθερα λακτόζης και ελεύθερα γλουτένης καθώς και μούσλι ελεύθερο ξηρών καρπών στα εστιατόρια τους.• Ο κατάλογος των ζεστών γευμάτων παρέχει επιλογές για τους πάσχοντες από τροφική αλλεργία σε κάθε χρονική στιγμή.Επιπλέον:• Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο από έναν ειδικό επιστήμονα του ECARF ώστε να είναι σε θέση να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με τα φιλικά-προς-τις-αλλεργίες διαθέσιμα προϊόντα αλλά και να ενημερώσει για τα συστατικά των προσφερόμενων γευμάτων.

hprt

Keywords
Τυχαία Θέματα