Video: Η TMG 650 στην πίστα!

00:00 18/9/2013 - Πηγή: TNSite

Τι πιο χαρακτηριστικό για ένα σπορ όχημα επιδόσεων από χορταστικά πλάνα δράσης του εντός πίστας; Αυτό τον τρόπο επέλεξε η Toyota Motorsport GmbH για να μας δείξει πως το project της θηριώδους TMG 650 δεν έχει πεθάνει.

Βλέπετε πάει καιρός απ’ όταν οι τεχνικοί στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας στην Κολωνία άρχισαν να δουλεύουν πάνω

στο συγκεκριμένο “τέρας” που βασίζεται στη Lexus LS. Συγκεκριμένα από το 2010 όταν αναζητούσαν τρόπους να… απασχοληθούν από τη στιγμή που η Toyota εγκατέλειψε τη Formula 1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Patrol τράβηξε 170 τόνους!

Έκτοτε, έστησαν αγωνιστικό πρόγραμμα σε αγώνες αντοχής όπως ο 24ωρος του Mans με το υβριδικό TS030, δανείζουν την υπέρ-σύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα σε πάλαι ποτέ αντιπάλους στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως η McLaren και η Ferrari και… συνεχίζουν να εξελίσσουν το κύριο αντικείμενο αυτού του άρθρου: τη μετενσαρκωμένη Lexus LS Sports.

Σε σχέση με το πρωτότυπο που αποκαλύφθηκε πέρυσι στο Έσεν της Γερμανίας, οι Ιάπωνες έχουν κάνει αλλαγές, κυρίως περιορίζοντας τον 5λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα στα 650 PS (από τα 800) ώστε να γίνει πιο… γήινο, πιο πιθανό να μπει κάποια στιγμή σε περιορισμένη παραγωγή και να βγει στο δρόμο για να κοντραριστεί με τέκνα της AMG στη περίπτωση της Mercedes ή του τμήματος M στη περίπτωση της BMW.

Πάντως με επιτάχυνση 0-100 σε 3.9 sec και τελική που φτάνει τα 320 km/h, δείχνει να έχει τα φόντα να το καταφέρει. Αν οι αριθμοί δεν σας πείθουν, ίσως σας πείσει το βίντεο που σας παραθέτουμε, με τον Άλιστερ Μόφιτ της TMG να μας αναλύει τα πάντα για τη θηριώδη αυτή Lexus.

Πάνος Σεϊτανίδης

newsauto.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα