Art-Athina: Φεστιβάλ τέχνης στο Tae Kwon Do

10:37 12/5/2013 - Πηγή: TNSite

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα κατέστησε αδύνατη την περσινή διοργάνωση της Art-Athina.

Με την ένταξή της στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα έτη 2013 και 2014 εξασφαλίστηκε η συνέχειά της κι έτσι από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2013, το γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο θα φιλοξενήσει γι’ άλλη μια φορά τη μεγάλη γιορτή της τέχνης. Πρόκειται για τη 18η διοργάνωση του

καλλιτεχνικού θεσμού που καθιερώθηκε το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης.

Οι σημαντικότερες γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και πολιτιστικοί φορείς, θα συμμετάσχουν και φέτος με στόχο να καταστεί η έκθεση τόπος συνάντησης της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής και το σημαντικότερο σημείο προβολής της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Ως συνήθως, θα πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων: η Μαρίνα Φωκίδη, θα επιμεληθεί τα Symposia, με προσκεκλημένους διεθνείς προσωπικότητες από τον εικαστικό χώρο, όπως ο Juan Gaitan, επιμελητής της Μπιενάλε Βερολίνου 2014, η Florence Derieux, επιμελήτρια της Parcours στην Art Basel 2013, και ο Ricardo Nicolau, υποδιευθυντής του Serralves Museum. Επίσης, θα επιμεληθεί το Open Form, όπου γνωστές διεθνείς γκαλερί θα παρουσιάσουν έναν καλλιτέχνη σε κοινή έκθεση. Η Άρτεμις Ποταμιάνου θα διοργανώσει την έκθεση Art-Athina Contemporaries και το Platforms Project @ Art-Athina. Η πρώτη αποσκοπεί να αναδείξει την εικαστική δραστηριότητα όπως παράγεται και παρουσιάζεται σήμερα, ενώ το πρότζεκτ θα χαρτογραφεί τις μη εμπορικές καλλιτεχνικές ομάδες και κολεκτίβες που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων. Θα παρουσιαστεί και ένα αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί Δεσμός -υπό την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη- μία από τις πρώτες αίθουσες στην Ελλάδα που παρουσίασαν εννοιολογικά έργα, εγκαταστάσεις και performances.

Τη φετινή διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία EuroMare.

Keywords
Τυχαία Θέματα