16χρονος θύμα bullying, με τραυλισμό, βρήκε τη φωνή του μπροστά στους συμμαθητές του

11:57 27/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ο νεαρός, όπως και πολλοί άλλοι ανά τον κόσμο άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με τραυλισμό, αγχωνόταν ιδιαίτερα και δεν μπορούσε να μιλήσει σωστά μπροστά σε κοινό.

Μετά από εντατική προσπάθεια και ακολουθώντας μια πρωτοποριακή μέθοδο, κατάφερε να αρθρώσει σωστά λόγο μπροστά σε συμμαθητές, γονείς και καθηγητές του Thornhill Community Academy στο Dewsbury, κοντά στο Leeds. Η προσπάθεια του βιντεοσκοπήθηκε από τη σειρά ντοκιμαντέρ "Educating Yorkshire" του Channel

4.

Ο Musharaf που ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού λόγω των προβλημάτων ομιλίας του, σαν άλλος Colin Firth που ενσάρκωσε τον Βασιλιά Γεώργιο τον Έκτο που ήταν τραυλός, έκανε τους συγκεντρωμένους στην αίθουσα να ξεσπάσουν σε κλάματα. Πολλοί από αυτούς, παλαιότερα τον κορόιδευαν για τον τρόπο που μιλούσε.

Η μέθοδος που ακολούθησε ήταν η εξής. Φορώντας ακουστικά στα αυτιά του που έπαιζαν μουσική, συγκεκριμένα ένα τραγούδι του Ben Howard, κατάφερε με επιτυχία να διαβάσει ένα ποίημα καθώς και ένα κείμενο αρθρώνοντας σωστά τον προφορικό του λόγο για δέκα λεπτά.

Η ομιλία του δόθηκε μπροστά σε 200 άτομα και ο νεαρός αφιέρωσε την επιτυχία του στον καθηγητή του που τον ενθάρρυνε. Ο Musharaf είναι ακόμα τραυλός αλλά με τη βοήθεια του καθηγητή του, Matthew Burton, έχει καταφέρει να βελτιώσει την ομιλία του κατά 80%.

Ο ίδιος δήλωσε: "Είμαι πραγματικά χαρούμενος που τα κατάφερα. Οι συμμαθητές μου καταλάβαιναν επακριβώς τι έλεγα, παλαιότερα δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιος πραγματικά ήμουν".

Ποιο είναι το όνειρο του; Να γίνει κι εκείνος καθηγητής και να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Πηγή: dailymail

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα