Ζωή Ρούσσου: «Υποψήφια στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά»…

Ίσως στην κρισιμότερη καμπή για το μέλλον και κυρίως την επιβίωση του κλάδου των δικηγόρων διεξάγονται σε λίγες ημέρες οι εκλογές για την ανάδειξη νέων Προεδρείων. Το φορολογικό αλλά και η μεταφορά των δικαστηρίων σε χώρο εκτός της πόλης αποτελούν τα δύο σημαντικότερα...
προβλήματα που καλείται να λύσει το Προεδρείο που θα προκύψει από τις εκλογές της μεταπροσεχούς Κυριακής.
Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσω ότι ο κλάδος των δικηγόρων βρίσκεται
μπροστά σε μια φορολογική λαίλαπα ΦΠΑ 23% σε πενιχρά εισοδήματα, φορολόγηση εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, ετήσια εισφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, ανύπαρκτο ετήσιο μέρισμα, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, μείωση της δικηγορικής ύλης με αποτέλεσμα το ένα γραφείο να κλείνει μετά το άλλο. Το επάγγελμα χειμάζεται και υποβαθμίζεται. Την στιγμή που ο τζίρος έχει μειωθεί κατά 70% τουλάχιστον χρειάζονται ουσιαστικές προτάσεις και πρωτοβουλίες για να βγούμε από το τέλμα.
Η μεταφορά των δικαστηρίων, αποτελεί μεγάλη πληγή για τον ήδη συρρικνωμένο κλάδο των δικηγόρων καθώς θα αποτελέσει μια πρόσθετη επιβάρυνση για τον δοκιμαζόμενο συνάδελφο αφού όλοι οι δικηγόροι έχουν οργανώσει κατά τέτοιο τρόπο την επαγγελματική τους δραστηριότητα με επίκεντρο την πόλη του Πειραιά. Θα αποτελέσει επίσης ένα επιπλέον έξοδο για τους κατοίκους των νησιών καθώς αφενός δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σταθερό μέσο τροχιάς που να εξυπηρετεί το λιμάνι του Πειραιά με τον χώρο που προορίζεται για μετεγκατάσταση των δικαστηρίων, αφετέρου η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη από το κέντρο της πόλης.
Αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο των συναδέλφων μου με την παράταξη "Δικηγορική Συμμαχία - Δυναμική Παρουσία" γιατί πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή χρειάζονται νέες δυναμικές φωνές ικανές να διεκδικήσουν όσα μας στέρησαν ή μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω στη δύναμη της συμμετοχής και όχι στην απάθεια και εκτιμώ ότι μπορώ μαζί με τους συναδέλφους μου να βρω τις λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που δεν μπορούν να περιμένουν.
Όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε στο κατεστημένο και να παλέψουμε δυναμικά για ένα καλύτερο αύριο χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα