ΥΠΕΣ: ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Όλα είναι έτοιμα και από τεχνολογική και από διοικητική άποψη», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης μετά την επιτυχή γενική δοκιμή του ΥΠΕΣ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.....

Όπως εξήγησε, από τεχνολογική άποψη, δοκιμάστηκαν όλα τα δίκτυα και από διοικητική άποψη όλοι οι υπάλληλοι
ήταν στις θέσεις τους σαν να βρισκόμασταν ήδη την ημέρα των εκλογών και διαπιστώθηκε ότι «είμαστε ετοιμοπόλεμοι για τις εκλογές».

Μετά την πρόβα ο κ. Μανιτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι την κύρια ευθύνη και το βάρος για τη διενέργεια των εκλογών τα επωμίζονται οι δήμοι κατά πρώτο λόγο και οι περιφέρειες, καθώς οι δήμοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι φροντίζουν τα εκλογικά καταστήματα, την παράδοση των σάκων, την παραλαβή των αποτελεσμάτων και την αποστολή τους μετά στις περιφέρειες, οι οποίες συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα και τα μεταφέρουν στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα