Ξεσηκώθηκαν οι ξενοδόχοι Λακωνίας για τον συντελεστή ΦΑΠ

Η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ζητεί να επεκταθεί ο μειωμένος συντελεστής Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 0,33% αντί του 6%, για τα έτη 2010 - 2011 - 2012, που ισχύει για ξενοδοχεία τα οποία ανήκουν σε εταιρείες και στα ξενοδοχεία που κατέχουν φυσικά πρόσωπα, για λόγους ίσης μεταχείρισης...

Στην επιστολή που κοινοποιείται μεταξύ άλλων, στην υπουργό Τουρισμό Όλγα Κεφαλογιάννη, τους βουλευτές Λακωνίας, τον περιφερειάρχη
Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γιώργο Τσακίρη και της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ιωάννη Ρέτσο, η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας επισημαίνει πως γίνεται δέκτης δικαιολογημένης αγανάκτησης ξενοδόχων του νομού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για άνιση μεταχείριση, συγκριτικά με τα εκμεταλλευόμενα από εταιρείες ξενοδοχεία.
Υπογραμμίζεται ότι, με τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 35 του Ν. 3842/2010, που καθορίζεται μειωμένος συντελεστής ΦΑΠ μόνο για τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε εταιρείες, παρατηρείται το φαινόμενο οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις φυσικών προσώπων, να καταβάλουν πολλαπλάσια ποσά φόρου σε σχέση με αυτές που ανήκουν σε εταιρείες. Αναφέρεται μάλιστα, πως σε ορισμένες περιπτώσεις, ο φόρος που πρέπει να καταβάλλουν, υπερβαίνει τα ετήσια έσοδά τους. Οι Λάκωνες ξενοδόχοι τονίζουν πως, «στην πλειονότητά τους, είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις εποχικού χαρακτήρα και ως εκ τούτου αδυνατούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά του Φ.Α.Π. 2010, η δε μηνιαία παράταση αποπληρωμής της πρώτης δόσης δεν λύνει κανένα πρόβλημα, τη στιγμή μάλιστα που θα ακολουθήσουν τα εκκαθαριστικά για τα έτη 2011 και 2012».
Τέλος, καλούν τον υπουργό Οικονομικών, «για λόγους ίσης μεταχείρισης να εξετάσετε το δίκαιο αίτημά μας, έτσι ώστε τα ξενοδοχεία μέλη της Ένωσης μας -ατομικές επιχειρήσεις, να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση υπολογισμού του Φ.Α.Π., αντίστοιχα με αυτό των ξενοδοχείων που εκμεταλλεύονται εταιρείες».
Keywords
Τυχαία Θέματα