Βρούτσης: Συνεχίζεται η ταυτοποίηση για ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, ψάχνουμε λύσεις για την ανεργία

«Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να ταυτοποιηθεί και το τελευταίο ΑΜΚΑ και το τελευταίο ΑΦΜ» σημείωσε χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το τέλος της προγραμματισμένης συνάντησης με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ....

Οι συνταξιούχοι που έχουν πρόβλημα με ΑΜΚΑ
ή ΑΦΜ θα μπορούν από σήμερα να απευθύνονται στα ασφαλιστικά Ταμεία για να διορθώσουν ενδεχόμενα λάθη και να μην διακοπεί η σύνταξή τους.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι η όποια διαδικασία θα επιλεγεί σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης και τόνισε ότι το πολύ έως το τέλος του μήνα η Ελλάδα θα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα στην Ευρώπη για την καταγραφή και τον έλεγχο των παροχών κοινωνικής ασφάλισης.

Από το απόγευμα κλείνουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ από τους συνταξιούχους στις ιστοσελίδες του ΙΚΑ (www.ika.gr), του ΑΜΚΑ (www.amka.gr) και της Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε (www.idika.gr).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, από το σύνολο των συνταξιούχων 16 χιλιάδες δεν διαθέτουν είτε ΑΜΚΑ είτε ΑΦΜ και περί τους 350 χιλιάδες έχουν κάποιο πρόβλημα σε έναν από τους 2 αριθμούς.

Ανακούφιση των ανέργων
Επιπλέον, μεταξύ Γιάννη Βρούτση και Χορστ Ράιχενμπαχ συζητήθηκε το πρόβλημα της ανεργίας. «Ευχάριστη, γόνιμη και εποικοδομητική» χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του, τη συνάντηση ο κ. Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε πως η συζήτηση περιστράφηκε «στην αναζήτηση δυνατοτήτων τεχνικής βοήθειας και συγκεκριμένων λύσεων για την ανακούφιση των ανέργων και κυρίως των 400.000 οικογενειών χωρίς εργαζόμενο μέλος».
«Η εκτενής συζήτηση και τα συμπεράσματα που προέκυψαν, θα οδηγήσουν πολύ σύντομα στη λύση αυτού του προβλήματος» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

«Αναζητήσαμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν και πρέπει πλήρως να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Χ. Ράιχενμπαχ και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και των άλλων ευρωπαϊκών Ταμείων, καθώς και άλλες μορφές τεχνικής βοήθειας, που θα βοηθήσουν στο μέλλον τον υπουργό και το υπουργείο Εργασίας γενικότερα.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης, όπως η αναθεώρηση άλλων προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για παράδειγμα το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη δημόσια διοίκηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα