Βουλγαρία: Κόντρα του Προέδρου της χώρας με τον Πρόεδρο της Βουλής για τον προϋπολογισμό

Απέρριψε ο πρόεδρος της βουλγαρικής βουλής Μιχαήλ Μίκοφ κάθε προοπτική έκτακτης συνεδρίασης του σώματος προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο άσκησης βέτο από την πλευρά του προέδρου της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ στον προϋπολογισμό, ο οποίος και ψηφίστηκε πρόσφατα...

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μίκοφ χαρακτήρισε “πράξη άνευ προηγουμένου” το ενδεχόμενο βέτο του Προέδρου στην πολιτική προϋπολογισμού, η οποία εντάσσεται στις αποκλειστικές αρμοδιότητες της κυβέρνησης.
Αξίζει
να σημειωθεί πως ο ίδιος ο κ. Πλέβνελιεφ, σε πρόσφατες δηλώσεις του, δεν απέκλεισε μια τέτοια προοπτική.
«Η κοινωνική πίεση, που βασίζεται στην επιθυμία εκπροσώπησης στη Βουλή πολιτικών παρατάξεων που δεν κατάφεραν να περάσουν το όριο του 4 % των ψήφων σε πανεθνική κλίμακα στις πρόσφατες έκτακτες εκλογές, δεν μπορεί να γίνει αφορμή για να παραιτηθεί το κοινοβούλιο» ανέφερε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ ο κ.Μίκοφ, σχολιάζοντας τις απειλές της αντιπολίτευσης πως θα υπάρξουν περισσότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Το ενδεχόμενο για νέες πρόωρες εκλογές θα κριθεί, σε τελική ανάλυση, από το αποτελεσματικό ή μη έργο της κυβέρνησης κι όχι από την πολιτική εκστρατεία του GERB, του κεντροδεξιού Μεταρρυθμιστικoύ Μπλοκ και διάφορων εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων για νέες έκτακτες εκλογές, υπογραμμίζει - στο μεταξύ - ο πρόεδρος της Βουλής σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τρουντ».
Keywords
Τυχαία Θέματα