Βόλος: Δεν πήρε ενημερότητα για ένα ευρώ…

Χρέος μόλις ενός ευρώ στην εφορία, μπλόκαρε τη φορολογική ενημερότητα πολίτη. Τα «λουριά» για τις εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών φαίνεται να «σφίγγουν» και το taxisnet να μην... παραβλέπει ούτε ένα ευρώ οφειλής...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ιδιώτης που μπήκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Taxisnet για να εκδώσει φορολογική ενημερότητα, διαπίστωσε ότι το σύστημα είχε μπλοκάρει λόγω χρέους προς τα δημόσια ταμεία. Όταν ζήτησε να ενημερωθεί για το χρέος που ο ίδιος δεν γνώριζε, παρέλαβε ειδικό «Σημείωμα για Πληρωμή», στο οποίο καταγράφονται όλα τα στοιχεία του και το είδος της οφειλής προς τη ΔΟΥ Βόλου. Όπως διαπίστωσε, πρόκειται για χρέος ύψους 1,09 ευρώ (!), το οποίο καταγράφεται ως ληξιπρόθεσμο από τη στιγμή που εκκρεμεί από το 2013 και αφορά σε φόρο που προκύπτει από το εισόδημα και την εισφορά αλληλεγγύης.
Αναγκάστηκε λοιπόν για μόλις 1,09 ευρώ να πάει σε τραπεζικό υποκατάστημα, να αποπληρώσει το χρέος του, να παραλάβει απόδειξη και να ενημερωθεί το σύστημα, για να μπορέσει να εκδώσει ασφαλιστική ενημερότητα.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που για μικροποσά μπλοκάρουν φορολογικές ενημερότητες και λογαριασμοί.
Παρόμοια περίπτωση συνέβη και στον Δήμο Αλμυρού που προ δεκαπενθημέρου περίπου, είχε δει το λογαριασμό στον οποίο κατατέθηκε η α' δόση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων ύψους 48.000, να είναι μπλοκαρισμένος για χρέος μόλις 0,07 ευρώ στα δημόσια ταμεία.
Το ποσό μάλιστα προερχόταν από σχολική μονάδα της περιοχής, που αντί να καταβάλλει στα δημόσια ταμεία φόρο δαπανών 10,39 ευρώ, κατέβαλλε 10,32 ευρώ! Χρειάστηκε ολόκληρη διαδικασία για την αποπληρωμή του... χρέους του Δήμου, προκειμένου να μπορέσει να εκδοθεί η ασφαλιστική ενημερότητα και να «ελευθερωθεί» ο λογαριασμός .
Keywords
Τυχαία Θέματα