ΒΙΝΤΕΟ : Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...

Με χαιρετισμούς και ευχαριστίες προς τους παριστάμενους πολιτειακούς παράγοντες και προσκεκλημένους -από την Ελλάδα και το εξωτερικό- ξεκίνησε την ομιλία της η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου...

την παρουσίαση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στην αίθουσα Γερουσίας
της Βουλής.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση παρέστη, μεταξύ άλλων, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο ευχαρίστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, επισημαίνοντας πως η παρουσία του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σηματοδοτεί πολλά.

«Μολονότι δεν θα είστε μαζί μας καθόλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα και ανακοίνωσε ότι θα του παραδώσει αύριο, πριν δοθεί στην δημοσιότητα, το πλήρες και εκτενές πόρισμα, την πολύ σημαντική εργασία που έχει εκπονηθεί από την Επιτροπή αναφέροντας: «Η παρουσία σας σηματοδοτεί πολλά», ενώ συμπλήρωσε ότι αύριο θα παραδώσει στον ίδιο το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μολονότι- όπως τόνισε- εμποδίστηκε να παραστεί, λόγω της συνάντησής του με τον καγκελάριο της Αυστρίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απηύθυνε επιστολή, την οποία ανέγνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην επιστολή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Παρακαλώ να διαβιβάσετε στα μέλη της Επιτροπής την εκ μέρους μου ειλικρινή αναγνώριση της επιστημονικώς τεκμηριωμένης συμβολής τους ως προς τα αίτια που οδήγησαν στη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, όπως επίσης να καταστήσετε σαφές ότι ισχύουν στο ακέραιο τα όσα επισήμανα κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής στις 4 Απριλίου του 2015 κυρίως ως προς τα αδιαμφισβήτητα, κατά το Σύνταγμά μας, δεδομένα της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας».

Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον Επιστημονικό Συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Dr. Έρικ Τουσέν και την Υπεύθυνη για τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια ξένων χωρών, Σοφία Σακοράφα.

Δείτε το απόσπασμα από την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Keywords
Αναζητήσεις
επιτροπή χρέους κωνσταντοπουλου βίντεο
Τυχαία Θέματα