Τσίπρας: Έχουμε να κάνουμε με ανόητους…



«Ο Πρωθυπουργός με στενό του επιτελείο αποφάσισε και διέταξε μέσα σε μια νύχτα να απολυθούν πάνω από 2600 εργαζόμενοι και να κλείσει η εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης. Τρία κανάλια, αρκετά ραδιοφωνικά. Να κλείσει τι δηλαδή; Η φωνή της χώρας στον κόσμο. Να κλείσει η δυνατότητα μετάδοσης του δημόσιου σήματος, προκειμένου να δοθεί αποκλειστικά... η ενημέρωση στο μονοπώλιο των ιδιωτών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Διήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα:«Καταπολεμώντας τις Πολιτικές
Λιτότητας μέσα από την ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος από τα κάτω».

«Και μιας και ψάχνουμε να βρούμε τις βαθύτερες αιτίες, ας μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι τούτες τις μέρες προχωρά και ο διαγωνισμός για την παροχή του ψηφιακού σήματος και άρα οι ιδιώτες καναλάρχες απούσας της ΕΡΤ, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα είναι ταυτόχρονα και οι πάροχοι του δημόσιου ψηφιακού σήματος. Θα είναι αυτοί που καθορίζουν τι θα βλέπουμε, πως θα το βλέπουμε, αν θα το βλέπουμε στους δέκτες της τηλεόρασης. Πρόκειται για ένα τρομακτικό πισωγύρισμα. Μας γυρνάνε σε μαύρες εποχές. Εδώ απειλείται η ίδια η δημοκρατία, το δικαίωμα στην πλουραλιστική ενημέρωση. Βεβαίως, είναι ανόητοι αν νομίζουν ότι στην εποχή της ανάπτυξης της τεχνολογίας θα μπορέσουν να εγκαθιδρύσουν ξανά καθεστώτα τύπου ΥΕΝΕΔ», επεσήμανε.
«Είναι ανόητοι αν νομίζουν ότι μπορούν να κρύβουν την εικόνα και να κρύβουν την αλήθεια. Έχουμε να κάνουμε με ανόητους. Αυτοί οι ανόητοι μας κυβερνάν και αυτοί οι ανόητοι νομίζουν ότι θα μπορούν να κρυφτούν πίσω από ερμηνείες νόμων και από αποφάσεις ΣτΕ.» είπε χαρακτηριστικά.
Στην περίπτωση αυτή, ανέφερε η κυβέρνηση Σαμαρά έχει παρανομήσει δύο και τρεις φορές και εξήγησε γιατί:
«Η πρώτη της παρανομία είναι αυτή της παραβίασης του Συντάγματος, της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Ότι αποφάσισε αυτή την κορυφαία απόφαση, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αλλά προσέξτε, μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεν υπογράφεται από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης», επεσήμανε, «Η κυβέρνηση Σαμαρά στηρίζεται και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν συμφωνούν με αυτήν την επιλογή. Συνεπώς, έχουμε μια ΠΝΠ, την οποία μάλιστα υπέγραψε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραπλανημένος προφανώς από τον πρωθυπουργό, τον οποίο εξευτελίζει ο πρωθυπουργός να υπογράφει ΠΝΠ, ο οποίος όμως τις προηγούμενες μέρες παρενέβη και εξεδήλωσε την αντίθεσή του με αυτήν την απόφαση».
«Η δεύτερη παρανομία, όχι η ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ, αλλά η ουσία της απόφασης σε ότι αφορά στο σκέλος που είναι απολύτως σαφές και υποχρεώνει την κυβέρνηση Σαμαρά να επαναλειτουργήσει, να επανεκπέμψει το δημόσιο σήμα. Διότι κατανοεί ότι είναι ζήτημα ύψιστης εθνικής ασφάλειας και δημοκρατίας. Διότι το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης σε ένα κυρίαρχο κράτος πέφτει σε δυο περιπτώσεις. Όταν έρχονται τα ξένα στρατεύματα να μας καταλάβουν και βεβαίως πέφτει το δημόσιο σήμα όταν έχουμε πραξικόπημα ή καταλύεται η δημοκρατία. Τι απ’ όλα αυτά έχουμε στη χώρα; Το αφήνω σε σας», συνέχισε.
Η τρίτη παρανομία, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «Εδώ και μια βδομάδα ξέρετε ότι έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου με ένα μόνο άρθρο ώστε να ακυρωθεί αυτή η παράνομη ΠΝΠ». «Και φυσικά βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες, απίστευτες δικαιολογίες, προκείμενου να μην έρθει η συζήτηση στη Βουλή. Δεν έχει γίνει λένε ακόμα η γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, λες και αυτό κοστίζει. Χθες ετέθη στην Ολομέλεια τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και εμείς ζητήσαμε να ζητηθεί άμεσα σε άσχετο νομοσχέδιο. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπο ώστε να λειτουργήσει η δημοκρατία και να έρθει στη Βουλή όχι η ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ, αλλά η πολιτική απόφαση, η πράξη κατάργησης της ΕΡΤ, η απόλυση 2500 και πλέον εργαζομένων. Και νομίζουν ότι θα ξεφύγουν. Νομίζουν ότι θα καταργήσουν τη δημοκρατία και το διάλογο στη χώρα και θα ξεφύγουν. Και χθες παρανόμησαν για άλλη μια φορά, ψάχνοντας να βρουν απίστευτες δικαιολογίες γιατί δεν πρέπει να συζητηθεί», σημείωσε.
«Μέσα σε 4 χρόνια ο ελληνικός λαός ξέθαψε από το χρονοντούλαπο τις πιο θλιβερές μνήμες της ιστορίας του», τόνισε ο κ. Τσίπρας , επισημαίνοντας ότι «οι κυβερνήσεις αυτές των τελευταίων ετών, όπως και η αλαζονική, αυταρχική και αυτογελοιοποιούμενη τελικά, κυβέρνηση Σαμαρά έχουν μεγάλη ευθύνη και θα μείνουν στην ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα».
«Ξεπέρασε τα όρια αντοχής της κοινωνίας, ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει τη δημοκρατική εκτροπή που επιχειρείται και με την ΕΡΤ. Δεν θα επιτρέψει χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις. Δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη διάλυση του κράτους για να βολέψουν ημέτερους, όπως έγινε στο παρελθόν», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αυτή τη φορά οι «απειλές -εσωτερικού και εξωτερικού- προς τον ελληνικό λαό δεν θα πιάσουν τόπο».
«Είναι αποφασισμένος να τελειώσει με αυτό το πολιτικό κατεστημένο της καταστροφής και των εργασιακών σχέσεων τύπου γαλέρας. Η ώρα που αυτή η κυβέρνηση και η τυραννία των μνημονίων θα μας αφήσουν, έφτασε. Η ανατροπή της κυβέρνησης είναι αναγκαία και επιτακτική. Είναι ο μόνος δρόμος», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα