Τον Οκτώβριο οι ανακοινώσεις για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Εντός του Οκτωβρίου θα είναι σε θέση το υπουργείο Ανάπτυξης να ξεκαθαρίσει την πορεία κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης, που εδώ κι έξι μήνες υπολειτουργεί, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Ανάπτυξης Στράτος Σιμόπουλος....
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες με τους εμπλεκόμενους φορείς και θα επανακαθοριστεί η σχέση του υπουργείου με τον ανάδοχο προκειμένου να
λυθούν, αν αυτό είναι εφικτό στα όρια της υπάρχουσας σύμβασης, οι απαιτήσεις της κοινοπραξίας.
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης για το επίμαχο ζήτημα, ο κ. Σιμόπουλος, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στους τομείς της παράδοσης χώρων στον εργολάβο, των απαλλοτριώσεων και των αρχαιολογικών εργασιών.

«Αν πιστέψω ότι το μετρό θα ολοκληρωθεί τελικά το 2030 ή το 2040 θα βγω να το πω τον Οκτώβρη. Πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες το έργο να είναι έτοιμο στο τέλος του 2016», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Χρειάζεται χρηματοδότηση, είτε μέσω αποζημίωσης για καθυστερήσεις για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε, είτε μέσω κάποιας προκαταβολής» είπε από την πλευρά της κοινοπραξίας, ο εκπρόσωπός της Μιχάλης Σίμας. Ειδικότερα, επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, ανέφερε ως κυρίαρχα προβλήματα την μη παράδοση χώρων και τις καθυστερήσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας και τόνισε πως μόνον εφόσον λυθούν τα παραπάνω θα είναι δυνατόν να μπει ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα ώστε να ολοκληρωθεί το έργο στα τέλη του 2016 ή τις αρχές του 2017.

Εξάλλου, ο κ. Σιμόπουλος απηύθυνε έκκληση στο Δήμο Θεσσαλονίκης να λάβει, την ερχόμενη Δευτέρα, στο δημοτικό συμβούλιο τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις που, όπως είπε, δεν λαμβάνονταν μέχρι τώρα από υπηρεσιακούς παράγοντες που αναπαράγουν την εξουσία τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα